גביניות מלוחות עם תרד - טעים וקל להכנה | השף הלבן

גביניות מלוחות עם תרד

מי אמר שגביניות חייבות להיות מתוקות? קבלו את הגרסה המלוחה של רחלי קרוט שכולם מדברים עליה. מבטיחים לכם שהן יתחסלו בשניות הישר מהתנור

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
גביניות מלוחות עם תרד
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 22 מאפים:

מצרכים לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות דבש או מייפל
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים קרים
  • 1/4 כוס (50 מ"ל) שמן זית
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום קלופות
  • 1 סלסלה עלי תרד
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 80 גרם גבינה בולגרית או פטה או חמד "פיראוס"
  • 1/3 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
להברשה ועיטור:
  • 1 ביצה L
  • 1 כפית מייפל
  • קמצוץ מלח
  • שומשום
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות איטית במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים, על מהירות 1, במשך 20-25 דקות או עד שהבצק חלק, גמיש ומבריק. משמנים את הבצק שבקערה עם תרסיס שמן, מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או במקרר למשך הלילה (6-12 שעות).

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות וחותכים את עלי התרד לרצועות בעובי 1 ס"מ בערך.

  • 03.

    מטגנים את פרוסות השום במחבת עם שמן זית במשך דקה ולא יותר.

  • 04.

    מוסיפים את התרד, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים יחד במשך 3-4 דקות או עד שהתרד קמל ומתרכך. שימו לב לעצור ברגע שהתרד קמל ולא יותר כדי שלא יהיה סמרטוטי מדי. מעבירים את התרד עם השום לקערה בינונית – אם נקוו נוזלים בתחתית המחבת נפטרים מהם כדי שהמילוי לא יצא רטוב.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים לקערה עם התרד מוצרלה, גבינה בולגרית ושמנת לבישול ומערבבים היטב. מאפשרים למילוי להצטנן ובינתיים עוברים לבצק.

  • 06.

    מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 40 גרם (כמו גדול פינג פונג בערך) ומגלגלים לצורת כדור עגול. מניחים על משטח עבודה מקומח מעט ומכסים עם מגבת למשך 5-10 דקות כדי שהבצק ינוח ויהיה קל לרדד אותו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ומקפלים לחצי כך שנוצר חצי ירח שהצד השטוח שלו (לא הצד עם העיגול) כלפי מטה). חורצים 2 פסים בצדדים, פותחים את העיגול שקיפלתם ומניחים באמצע כף גדושה מהמילוי. סוגרים את הרצועה מצד שמאל כלפי צד ימין ואת הרצועה מצד ימין כלפי צד שמאל וזהו, זה מוכן.

  • 08.

    מניחים את המאפים בזהירות על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

    בקערה קטנה טורפים חלמונים (או ביצה שלמה) עם מייפל ומלח ומברישים את המאפים. מפזרים שומשום על הבצק בנדיבות.

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 11.

    בתאבון!

הידעת?

הערות ושדרוגים:
- במקום מוצרלה אפשר לשים גבינה צהובה מגורדת אבל מוצרלה עושה פה עבודה מדהימה בנמסות שלה.
- שימו לב שאין מלח במילוי כי הבולגרית מלוחה מספיק. אם לא השתמשתם בבולגרית או פטה מומלץ לטעום את המילוי (אין בו ביצים אז אין בעיה) ולהוסיף מלח בהתאם להעדפה שלכם.
- במקום תרד אפשר לשים רצועות פלפלים קלויים, קוביות בטטה שמטגנים קודם במחבת עד ריכוך מלא, זיתים קצוצים ואז אין צורך לטגן אלא רק להוסיף לגבינות ועוד כיד הדמיון הטובה שלכם.
- במקום הצורה שהכנתי פה אפשר גם לרדד את כדורי הבצק לעיגולים כמו במתכון ואז במקום כל שלבי הקיפול פשוט לשים באמצע הבצק 2 כפות מהמילוי ולסגור לצורת כדור סגור ויש לכם לחמניות ממולאות. אפשר גם לרדד את כל הבצק למלבן, למרוח את המילוי על כל מלבן הבצק, לגלגל לרולדה ולחתוך לפרוסות בעובי 3 ס"מ. את הפרוסות האלה אופים בתנור בדיוק כמו במתכון רק לא לשכוח להבריש בביצה לפני האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.