ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה | השף הלבן

ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה

החלה שנשארה משבת הופכת בקלות למאפה גבינות נהדר

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: מאיה ליבנת הרוש

המרכיבים ל 6:

  • 2 כוסות כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • חלה מרובעת, חתוכה לקוביות בגודל 2/2 ס"מ
  • עלי תימין מ-3 גבעולים
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות חלב 3% תנובה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15% השף הלבן
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות "תנובה"
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת קצ'קבל (גלעד), מגוררת "תנובה"
  • 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה, כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים את הכרישה תוך ערבוב לסירוגין, עד שהיא רכה ונימוחה, כ- 30 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בזמן שהכרישה מתבשלת מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את קוביות החלה בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות. מעבירים את קוביות החלה לקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה והתימין. מערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה נפרדת מניחים את החלב, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את קוביות הפרומעז וגבינת הקצ'קבל המגוררת ומערבבים בעדינות.

  • 04.

    בתבנית אפיה עמוקה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את קוביות החלה לשכבה אחידה ויוצקים מעל את ¾ מכמות בלילת החלב. מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן ומניחים להשרייה 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    יוצקים מעל את הבלילה הנותרת ואופים בתנור עד שהמאפה זהוב ומבעבע, כ- ½1 שעות. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.