מאפה בצק עלים מפנק במילוי שקשוקה | השף הלבן

בורקס שקשוקה

בורקס או שקשוקה? אל תתלבטו! קבלו מתכון למאפה נפלא על בסיס בצק עלים במילוי השקשוקה האהובה

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה שקשוקה מעולה
צילום: שני בריל

המרכיבים ל 9:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 9 ביצים M (הכי קטנות שתמצאו)
  • 1 ביצה – להברשה
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן "אוליביה"
  • 200 גרם גבינה צהובה "עמק", מגורדת דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הבצק ל-18 קוביות בגודל זהה (8-10 ס"מ) או משתמשים בריבועי בצק עלים מוכנים וחתוכים כבר לקוביות.

  • 02.

    מברישים 9 קוביות במעט מים ומניחים מעל כל ריבוע בצק עוד ריבוע אחד. מהדקים בעדינות ומברישים בביצה טרופה.

  • 03.

      מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים קלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

      מוציאים, מצננים מעט וחותכים באמצע ריבוע (משאירים

  • 05.

    5 ס"מ בצדדים). מועכים את הריבוע החתוך כלפי פנים (ראו רפרנס).

  • 06.

      ממלאים כל שקע שנוצר במעט גבינה צהובה מגורדת, כף גדושה רוטב עגבניות ושוברים מעל (בתוך החור) ביצה.

  • 07.

      אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 5-7 דקות או עד שהלבן של הביצה לא שקוף והצהוב עדיין רך מעט

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.