כיסונים פריכים במילוי חציל קלוי וגבינת חמד | השף הלבן

בוריקיטס דה מרג'נה – כיסונים פריכים במילוי חציל קלוי וגבינת חמד

מאפה פריך שאפשר להנות ממנו כמו שהוא או לצרף לו ביצה קשה וסלט קטן לארוחת בוקר או ערב מושלמת

בורקיטס מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בורקיטס
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל50:

לבצק:
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 1 כפית מלח
למילוי:
  • 2 חצילים או 1/2 1 כוסות חציל קלוי
  • 250 גרם חמד "פיראוס" מגוררת
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • להברשה והדבקה: חלמון טרוף עם 2 כפות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את מרכיבי הבצק. מכסים בנילון ומניחים לשעה.

  • 02.

    קולים את החצילים על להבת הגז, כ 5 דקות מכל צד (4 צדדים) עד שהחציל רך או מחממים תנור ל 250 מעלות, מניחים את החצילים על תחתיתו, אופים כ 20 דקות, הופכים לעוד 20-15 דקות עד שהחציל רך. קולפים ונפטרים מהקליפה. קוצצים, מעבירים למסננת ומסננים מנוזלים. מעבירים לקערה עם גבינת חמד ופלפל שחור ומערבבים. אם יש נוזלים - נפטרים מהם.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-

  • 04.

    מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-4 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומסירים את הבצק העודף.  מברישים את שולי העיגולים בחלמון טרוף ומניחים בכל עיגול כפית מילוי.  מקפלים לחצי, מהדקים היטב את השוליים ומניחים בתבנית מצופה נייר אפייה.  מברישים בחלמון טרוף ואופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שמשחים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)