בואיקוס – לחמניות גבינה | השף הלבן

בואיקוס – לחמניות גבינה

מה מכינים לילדים בחופש הגדול, שיהיה טעים, כייפי וגם מזין? בואיקוס, לחמניות גבינה קלות-הכנה וטעימות, שגם מבוגרים אוהבים וזוללים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בואיקוס – לחמניות גבינה

המרכיבים ל 50 יחידות:

מצרכים:
  • 200 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה
  • 1 ביצה גדולה (L)
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% פיראוס
  • 100 גרם גבינת קשקבל קולקשן
  • 350 גרם (2.5 כוסות) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/3 כפית מלח
למשיחה לפני האפייה:
  • 1 חלמון
  • 1 כף חלב 3% תנובה
לעיטור לפני האפייה:
  • 45 גרם (1/3 כוס) שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מראש. שימו לב לכך שהבצק מצריך קירור בן שעה-שעתיים כדי שיהיה נוח לעבודה.

  • 02.

    שמים במעבד מזון בעל להב פלדה חמאה רכה, שמנת חמוצה, ביצה, גבינה בולגרית וקצ'קבל. מעבדים עד לקבלת עיסה.

  • 03.

    בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים למעבד המזון (השאירו את הקערה זמינה) ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק - הימנעו מעיבוד יתר. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

  • 04.

    עם תום קירור הבצק מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה. קורצים פיסות בקוטר 3 ס"מ מהבצק ומגלגלים לכדורים. מניחים על גבי התבנית במרווחים של 5 ס"מ בין כדור לכדור.

  • 05.

    טורפים חלמון עם כף חלב ומושחים את הכדורים בעזרת מברשת סיליקון.

  • 06.

    מפזרים שומשום בנדיבות. כשהתנור חם, מכניסים ואופים 18-20 דקות או עד להזהבה נאה מאוד/השחמה קלה. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.