תורת הלזניה – המדריך המלא להכנת לזניה חלבית
מה נדרש כדי להכין לזניה טובה? שיר איטלקי מתנגן ברקע, יריעות לזניה, רוטב עגבניות וגבינות. אבל כדי להכין לזניה טובה באמת, מושלמת אפילו, כדאי לעקוב אחר כמה כללים נוספים. חגרו את הסינר, שלפו את התבנית ובואו נצא לדרך – עם המדריך המלא להכנת לזניה מופלאה.

מה נדרש כדי להכין לזניה טובה? שיר איטלקי מתנגן ברקע, יריעות לזניה, רוטב עגבניות וגבינות. אבל כדי להכין לזניה טובה באמת, מושלמת אפילו, כדאי לעקוב אחר כמה כללים נוספים. חגרו את הסינר, שלפו את התבנית ובואו נצא לדרך, עם המדריך המלאה להכנת לזניה מופלאה.
עשיר בטעם ובמרקם: הרוטב
בין אם אתם מכינים לזניה עם בשר ובין אם לזניה חלבית, רוטב העגבניות הוא מרכיב חובה, והוא חיוני להצלחת המאפה. הרטיבות העשירה של הרוטב היא שהופכת את מרקמם של דפי הלזניה למושלם כל כך, ולכן השתמשו בו בנדיבות. אך האם כל רוטב מתאים למשימה? בגדול, כן. בקטן – לא כל כך. להכנת לזניה טובה באמת, מומלץ להכין רוטב המורכב מעגבניות טריות המתבשלות לאיטן זמן ארוך. כך יוצאים טעמים נפלאים אל העולם, בייחוד אם תתבלו את הרוטב עם שום ועשבי תיבול קצוצים.
עם זאת, אפשר גם לרתום את פלאי הטכנולוגיה לטובת הכנה מהירה יותר ולבחור ברוטב עגבניות מוכן. גם אם אתם בוחרים באפשרות הזאת, העדיפו תמיד להשתמש ברוטב המוכן מ-100% עגבניות טריות בלבד, רצוי ממוצא איטלקי.
יבשים או טריים: דפי הלזניה
לאיטלקים אין קיצורי דרך. כדי להכין לזניה חלבית טובה באמת, שולפים את מכונת הפסטה, מכינים בצק ונותנים למכשיר המתכתי להפוך אותו ליריעות בצק דקיקות וטריות שהופכות ללזניה. אם אתם אוהבים לבלות במטבח ורוצים להעמיק את היכולות הקולינריות שלכם, אנחנו ממליצים בחום לרכוש מכונת פסטה ולהכין את הפחמימה האהובה לגמרי בעצמכם – אחרי אימון קצר, מובטחת לכם התמכרות ממנה קשה לחזור אל הפסטה המונחת במדפי הסופר!
אפשר גם לרכוש דפי לזניה טריים מחנויות המתמחות בחומרי גלם איטלקיים, או כמובן לבחור בדפי לזניה יבשים, הזמינים בכל סופר ומספקים תוצאות טובות למדי. את דפי הלזניה היבשים אפשר לאפות מבלי לבשלן מבעוד מועד, אך כדי להגיע לתוצאות טובות יותר נבשל את עלי הלזניה במי מלח רותחים, ממש כפי שאנחנו מכינים פסטה. כדי למנוע מעלי הפסטה להידבק זו לזו, נוסיף מעט שמן זית למים ונערבב מדי פעם באמצעות כף עץ. לאחר מכן נעביר את דפי הלזניה למים קרירים כדי לעצור את תהליך הבישול וגם למנוע מהם להתייבש, כך עד להרכבת הלזניה.
קטיפתיות נהדרת: הגבינות
שכבת הגבינות היא שיר הלל לכל מה שטוב במאפה איטלקי משובח. כאן תוכלו לתת דרור ליצירתיות ולרקוח שילובים שונים של גבינות אהובות. הגבינות המתאימות ביותר ללזניה יהיו ריקוטה, גבינה לבנה, קוטג', גבינת עזים, מוצרלה מגוררת וגם פרמז'ן. הסוד ללזניה טובה באמת הוא לא לקמץ בכמות הגבינות. התערובת שתכינו עתידה להפוך למאפה נמתח ולביס מושלם.
לבן ומושלם: רוטב בשמל
רוטב בשמל תורם כל כך הרבה לטעמה הסופי של הלזניה, שאתם עתידים לגלות שמתחשק לכם לפזר אותו בנדיבות על כל מאפה שתכינו. הבסיס שלו פשוט למדי והוא מורכב מחמאה, קמח, חלב וגבינת פרמ
