שלוש פשטידות מקוריות לאירוח בשבועות
אנחנו הישראלים אוהבים לא להסכים על הרבה דברים, אבל נדמה שסביב שבועות יש דווקא הסכמה רחבה: אין שולחן חג בלי לפחות פשטידה אחת. אז אם כל הפשטידות מרגישות לכם אותו דבר ואתם לא ממש מצליחים לגוון, להפתיע או לרגש – זו בדיוק הכתבה בשבילכם.

בדיוק כמו שלכל סיר יש מכסה, כך גם לכל
שולחן שבועות יש את הפשטידה שלו. כאמור אנחנו יכולים להתווכח על התוספות, על
הסלטים והמנות שיוגשו לצידה ואפילו על צורת ההגשה, אבל על משהו אחד כולנו מסכימים:
לא עוברים את חג שבועות מבלי לפחות פשטידה אחת מונחת על השולחן. פשטידה היא שם
כולל לסוגי מאפים המורכבים מבלילה עם תוספות שונות לפי הטעם האפויה בתנור. אם אתם
מרגישים שבכל שנה אתם מכינים את אותה פשטידת גבינות או סתם נמאס לכם מפשטידת
הפטריות הקבועה שלכם ובמיוחד לרגל שבועות, ריכזנו עבורכם שלושה מתכונים של פשטידות
מקוריות לאירוח בחג הקרוב. קבלו אותן:
הבטטות, הפטריות והגבינות נוטות לתפוס את כל תשומת הלב בחג השבועות,
מה שלפעמים מוריד את הכרובית מאור הזרקורים. אז בואו נעשה איתה חסד וניתן לה את
הכבוד הראוי לה עם פשטידה מקורית שתפיל את כל האורחים שלכם מהרגליים: פשטידת
כרובית ותפוחי אדמה בקממבר, תודו שעל השילוב הזה לא חשבתם. על אף השם המאיים שלה,
הפשטידה ממש קלה להכנה ולא דורשת מאמץ מיוחד: בתור התחלה יש לבשל את תפוחי האדמה
ולהביא אותם לריכוך ביחד עם הכרובית. מכינים את תערובת הגבינות שכוללת שמנת לבישול,
גבינת קממבר בסיר, לאחר צינון קל מוסיפים את הביצים. לאחר מכן מרכיבים את הפשטידה:
מסדרים את הירקות בתחתית התבנית ומעליהם יוצקים את תערובת הגבינה,
מוסיפים "תיבול" קל של פרמזן קולקשן ופירורי לחם – ומתחילים לאפות. יש לאפות
במשך 45-50 דקות, וחשוב לצנן את הפשטידה לפחות 20 דקות לפני ההגשה.
אם אתם מחפשים פשטידה שאי אפשר לטעות איתה,
פשטידת בטטה, גבינה וערמונים היא לגמרי הפשטידה שלכם. הרי אי אפשר לדבר על פשטידות
לשבועות מבלי להזכיר לפחות פשטידת בטטה אחת. אבל בגלל שאנחנו עוסקים בפשטידות
מקוריות ולא רוצים ללכת על המובן מאליו, אנחנו רוצים לדבר על פשטידת בטטה, גבינה וערמונים. קודם כל, חייבים לציין שמדובר במאפה שקצת מאתגר
את הגדרות "הפאי" ו"הפשטידה" שכן הוא מכיל מעין בסיס פירורי
לחם בשילוב פרמזן קולקשן שמזכיר באיזשהו מקום את הבצק הפריך שמהווה את הבסיס לכל קיש. אבל
לנו אין בעיה עם זה (ואנחנו בטוחים שגם לכם(: ). מעל בסיס פירורי הלחם
האפוי, מוסיפים מלית אחידה של גבינות, בטטות, שמנת, ביצה ותבלינים נוספים. לכל
הטוב הזה תוסיפו פתיתי פרמזן קולקשן וערמונים מבושלים. ובואו נתעכב רגע על הערמונים:
הערמונים הם פרי עץ הערמון שהגיעו לנו מטורקיה. הם מהווים תוספת ידועה למנות
החלביות השונות ומעניקות לה מרקם קראנצ'י, מעניין ובעיקר קצת יותר בריא. וגם כאן,
עם כל הכבוד לבטטות והגבינות (ויש הרבה כבוד) הערמונים הם אלה שמעניקים לפשטידה את
הטוויסט המעניין שלה.
כשמדברים על מנת קישואים, לרוב מדברים על
קישואים בתנור ואם ממש רוצים להשקיע, אז מדברים על קישואים ממולאים. אז אנחנו
רוצים להפוך את שולחן החג לקצת יותר בריא (ולא באמצעות עוד סלט או ירקות בתנור)
ועל הדרך להכיר לכם פשטידה מקורית שבטוח לא תאכזב אתכם ואת האורחים: פשטידת קישואים ופטה. מלבד קישואים, תמצאו בפשטידה המון מרכיבים
איכותיים עם ערכים תזונתיים גבוהים:
כרישה, שני סוגי בצלים ועלי טימין. הפשטידה
הזו, כמו הרבה פשטידות אחרות, ממש קלה ולא מסובכת להכנה. כך שבעזרתם תצליחו לקצור
המון מחמאות מהאורחים אבל גם לא הורגים את עצמכם במטבח.
לא בטוחים? רוצים לראות עוד
אפשרויות לפשטידת החג המנצחת? לעוד מתכוני פשטידה וקיש באתר השף הלבן >>
