עוגת יום הולדת חד קרן? אאוט! ככה חוגגים היום | השף הלבן

עוגת יום הולדת חד קרן? אאוט! ככה חוגגים היום

אם בעבר עוגות בצק סוכר עם דמויות אולטרה-מתוקות וצבעוניות היו הסטנדרט, היום יותר ויותר ישראלים מתאהבים בטרנד הקוריאני של עוגות הבנטו, ובעוגות ייחודיות נוספות. קבלו הצצה לבחירות החדשות והמתוקות

מאת: עדי מגל
עוגת בנטו

טרנד עוגת הבנטו

הבנטו היא קופסת אוכל יפנית יפה, שיש בתוכה שלל פינוקים. זוהי קופסת אוכל יפנית מסורתית, שאיתה מיליוני הורים אסייתיים שולחים את ילדיהם לבית הספר כבר יותר מ-1,000 שנים.

בעוד שהבנטו המקורי הוא יפני, הטרנד של העוגות בסגנון התחיל בקוריאה, אבל מהר מאוד התפשט בעולם. קונדיטורים אימצו את הטרנד, ובשנים האחרונות הוא מקבל חשיפה רחבה בטיקטוק ובאינסטגרם. אז מה זה בעצם עוגת בנטו? זו עוגה קטנה (בערך בגודל של המבורגר) שמשמשת מעין קופסה, ומלאה בהפתעות מתוקות. בזכות העיצוב המתוק והאפשרויות האינסופיות, מיליוני אנשים התאהבו בעוגות בנטו, כך שלא מפתיע לראות איך הן סללו את דרכן לככב בימי הולדת – בין אם מדובר ביום הולדת 18 או יום הולדת 60.

הווריאציות שקיימות בעוגות בנטו הן רבות, ואפשר לעוף כל כך רחוק עם הדמיון, כך שכל אחד ואחת יכולים לבחור את הבנטו שלהם –  בהתאם לצורך ולטעם האישי. הנה כמה סוגים:

  • עוגת בנטו רגילה – עגולה וקטנה
  • עוגת בנטו בצורת לב
  • עוגת בנטו וינטג' – עם זילופים בסגנון ה-80
  • עוגת בנטו הפתעה – עוגה עם נייר ששורפים וכיתוב שמסתתר. מרגע שקראתי שזה לא בריא החלטתי שאני לא מכינה עוגות כאלו
  • בנטו לגילוי מין היילוד: כשצבע ורוד או תכלת מבשרים לאורחי המסיבה (ולפעמים גם להורים עצמם) אם מצפים לתינוק או לתינוקת

 

איזה מילוי להכין לעוגת הבנטו?

בעוגות הבנטו יש מגוון אפשרויות של מילויים:

  • גנאש מוקצף
  • קצפת
  • קרם מסקרפונה

בין השכבות אפשר להסתיר הפתעות – חתיכות של מקופלת, חטיפי שוקולד ועוד מתוקים מפתיעים, לפי ההעדפה שלכם.

איך זה עובד? מניחים פרוסת עוגה, מעליה אני מזלפת קצפת, רק בשוליים, ויוצרת מעין "חומה" – בתוך הגומחה שנוצרה אני מסתירה פירות או ממתקים. בדרך כלל עוגות הבנטו מורכבות מעוגת ספוג וניל, ולעיתים מעוגת שוקולד, אך פה אפשר לגוון – העוגה הבסיסית יכולה להיות "רד ולווט", עוגת לימון, עוגת תפוז ואפילו עוגת היער השחור.

 

עוגות קרם חמאה

הן טעימות ויפות, ואפשר להכין מהן עיצובים מרהיבים. כך אפשר ליהנות גם מהמראה וגם מהטעם המעולה. משתמשים בעוגה שאוהבים – עוגת ספוג או בחושה אחרת שמעדיפים, מצפים בקרם ומקשטים. אפשר לצבוע את הקרם ולזלף בכמה סוגי צנתרים כדי להגיע לצורות מיוחדות. הזילוף והעבודה עם הקרם לא מסובכים במיוחד, אבל דורשים קצת מיומנות – ובכל אופן, ברגע שמגיעים לקרם חמאה במרקם הנכון ובטעם הרצוי – השמיים הם הגבול.

 

טיפים להכנת קרם חמאה

  • לכו על קרם חמאה שוויצרי ולא אמריקאי: הקרם השווייצרי יותר טעים לנו, הישראלים. הקרם האמריקאי עשוי ברובו מאבקת סוכר וחמאה, וזה פחות קולע לטעם שלנו. הקרם השוויצרי שמבוסס על מרנג שוויצרי עם חמאה טעים ומותאם לחיך הישראלי. העדינות שלו ואיזון הטעמים עובדים לנו הרבה יותר טוב.
  • מדחום חובה, כדי להבטיח את ההצלחה: אם מקפידים על הטמפרטורה המומלצת במתכון לקרם – 28 מעלות לעיטוף ו-23 מעלות ומטה לזילוף – מגדילים את סיכויי ההצלחה.

 

כאן כדי להישאר – עוגות בצק הסוכר

בתחילת שנות ה-2,000 ובמשך זמן רב מאז – עוגות מצופות בבצק סוכר היו הבחירה המועדפת והן זכו למקסימום התהילה. בצק הסוכר שמצפה את העוגה הוא כמו קנוואס לציור אבל מאפשר גם להניח דמויות ואלמנטים נוספים שאפשר ליצור ולפסל בו. העובדה שהוא משמש מצע יציב כמובן נוחה מאוד למי שמעדיף לעבוד "על בטוח" ומרגיש פחות בנוח עם קרמים ושקי זילוף.

אז כן, עוגות בצק הסוכר עדיין כאן, והן עדיין מרשימות וגם היום יש מי שישלמו אלפי שקלים על עוגות בעיצוב מיוחד מבצק סוכר. בכל אופן, חשוב לזכור שאת העוגות צריך לאכול, ולכן הן צריכות להיות טעימות. על טעם וריח אין להתווכח, ויש מי שאוהבים גם בצק סוכר טהור, לכן מקפידים רק על הטעם של העוגה, ולא על הציפוי והקישוטים שמונחים מלמעלה. אבל לדעתי, לא פחות חשוב שגם הדמויות והקישוטים יהיו טעימים. לכן העוגות שלי הן קודם כל טעימות. אם עוגה שהכנתי היא רק יפה, ולא טעימה – מבחינתי נכשלתי.

 

עוגות יום הולדת – בואו נעשה סדר

בתור מי שחיה ונושמת עוגות, ומשוחחת מדי יום עם לקוחות שמחפשים עוגות שראו ברשת, אני יכולה לספר "מה הולך היום", וגם מה פחות פופולרי:

  • עוגות בדיחה : רבים מנצלים את יום ההולדת כהזדמנות להעלות חיוך. מה מצחיק? זה כבר תלוי במי ששואלים. כדי להצחיק, כבר הכנתי עוגות רגל, עוגות מפחידות עם ערפדים ועוד גימיקים שמשעשעים את מי שמזמינים.
  • חד-קרן – כמעט ונכחד, אבל עדיין קיים: בעבר עוגות המספרים ועוגות חד-קרן היו הסטנדרט, היום פחות אנשים מזמינים אותן. אבל אי אפשר בלי כמה מילים על עוגות חד קרן, שאני עדיין אוהבת. קיימים כל כך הרבה סוגים של עוגות כאלה: עוגה שכולה פרצוף של חד-קרן, עוגה עם חד-קרן שאכל חלק מהעוגה ושוכב מעולף ליד העוגה ועוד וריאציות יפות. קשת העיצובים אין-סופית. הטרנד כמעט חלף, אבל עדיין אפשר לראות אותו.
  • עוגות בר מצווה קלאסיות: רבים מזמינים עוגות עם תפילין או טלית. יש גם מי שרוצים סגנון פחות מסורתי, ופעם הכנתי עוגה עם גלשנים לילד בר-מצווה חובב גלישה.
  • עוגות בת מצווה מתוקות: עוגות עם לבבות, קישוט של מקרונים ועוד אלמנטים מתוקים.
  • עוגות גן: פונקציונליות, צבעוניות ומתוקות – אלו עוגות שמגיעות בקופסה מלבנית, כך שיהיה קל לשנע ולחתוך אותן. בדרך כלל מקשטים אותן עם דף סוכר מודפס, שמוקף במסגרת של קצפת וסוכריות.

 

אלו העוגות שיזמינו ב-2026

קשה לחזות, אבל רבים חושבים שעוגות הבנטו כאן כדי להישאר. יש להן קסם מיוחד ששובה לבבות רבים – והן יודעות להיות יפות מבחוץ ועשירות ומפתיעות מבפנים. מצטרפות אליהן לקדמת הבמה עוגות טבעוניות, שמתאימות ליותר ויותר אנשים שבוחרים בטבעונות. מה שבטוח – המתוק כאן והוא לא הולך להיעלם. לחיי המתוק והחגיגות. מגיע לנו.

 

על אודות עדי

עדי מגל גאה להגשים חלומות מתוקים. עולם האפייה ועיצוב העוגות היה מבחינתה תחביב מגיל צעיר והיא למדה להכין קינוחים שהם גם אומנות, ולאפות סטייל שף פטיסייר.

עדי מתמחה בבחושות מיוחדות, עוגיות, מארזים לכל אירוע, קאפקייקס, מאפינס ובכלל כל דבר מתוק שעולה על הדעת. אה, ו… כבר אמרנו שהיא נשואה לשף?

עוגת בנטו

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.