ציפויים מנצחים לעוגות גבינה - תוכן קולינרי | השף הלבן

עוגת גבינה מעל למצופה – ציפויים מנצחים לעוגות גבינה

עוגת גבינה יפהפייה היא אחד הקינוחים הקלאסיים, הפופולריים והאהובים ביותר. יש לה מגוון גדול של סגנונות, מתכונים ושילובים שונים, אך בסופו של דבר מדובר בעוגת הגבינה הפשוטה והמוכרת. כדי לשדרג ולהקפיץ את עוגת הגבינה הפשוטה, ניתן להוסיף לה מבחר ציפויים שכל אחד מהם יעניק לה גוון אחר של טעם ומראה ייחודי. לפניכם כמה ציפויים מעניינים שתוכלו להוסיף לעוגה שלכם.

מאת: עורך השף הלבן
עוגת גבינה מעל למצופה – ציפויים מנצחים לעוגות גבינה

ריבת חלב עם טעם מתוק עמוק 


טעמה של ריבת החלב הוא מתוק מאוד ועמוק. הוא נשאר בפה הרבה לאחר שסיימנו לאכול את הביס ולכן הוא אהוב ופופולרי כל־כך. זו גם הסיבה שהוא מתאים במיוחד לעוגת גבינה אפויה, שהיא נעימה ורכה יותר בפה ומצריכה ציפוי בעל טעם חזק כדי להשלים את הטעם. 

הכנת הציפוי קלה ומהירה וניתן להכינה גם לאחר שהעוגה נאפתה ויצאה מהתנור. בקערית קטנה ממיסים במיקרוגל  ריבת חלב עם חלב ביחס של כשני שליש ריבת חלב ושליש חלב. לאחר החימום מערבבים היטב עד שלא נותרים גושים ומתקבל קרם חלק. מצפים את העוגה היטב כשהיא עדיין חמה מעט ובתוך התבנית שלה, ומכניסים למקרר כמה שעות כדי לייצב הן את העוגה והן את הקרם. 


קרם חמצמץ של פירות יער 


טעמם החמצמץ של פירות היער שמשלים את טעמה המתוק של עוגת גבינה קרה, משתלבים יחד באופן מושלם לביס אחד מאוזן ומופלא של חמוץ ומתוק גם יחד. אוהבי הקינוחים עם גוונים חמוצים יאהבו מאוד את השילוב הזה, אם כי רבים אחרים יעדיפו גם הם את אותו שילוב מושלם. 

את קרם פירות היער ניתן למזוג רק על עוגה קרה כך שלאחר אפיית העוגה, חשוב לקרר אותה לחלוטין לפני הציפוי. להכנת הציפוי מרתיחים בסיר קטן את פירות היער עם סוכר ומים עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת רותחת, גרגירי סוכר שטרם נמסו אינם נעימים בפה. מכבים את הכיריים וממתינים לקירור מוחלט של הסירופ. ניתן לצפות את העוגה בתערובת כפי שהיא עם פירות יער שלמים, לטחון את כולם לקרם חלק או לטחון חלק ממנה, למרוח על העוגה ולהוסיף אחר־כך את יתרת הסירופ עם הפירות השלמים. 


לבן על לבן  


אם תרצו להגיש עוגת גבינה מרשימה, מלכותית כמעט, תוכלו לבחור בציפוי לבן תואם לצבע העוגה, עשוי קרם שמנת ועליו ניתן להוסיף גם עיטורי קצפת. 

את הציפוי ניתן להכין גם כן לאחר שהעוגה התקררה מעט אם כי לאחר ציפוי העוגה יש להכניס את העוגה שוב לתנור לכמה דקות ואז להעביר למקרר ללילה. 

מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר ותמצית וניל ומורחים בעדינות, כף אחרי כף, את העוגה בקרם. כדאי למרוח את הקרם ממרכז העוגה כלפי חוץ למראה חלק ואחיד יותר. כאמור, לאחר מריחת הקרם יש להכניס את העוגה למקרר ללילה.  

לפני ההגשה אפשר להקציף שמנת מתוקה, פודינג וניל וחלב ולעטר באמצעות שקית זילוף את העוגה בעיטורים עדינים.   


קרם שוקולד מהמם 


כמובן שקרם שוקולד על עוגת גבינה הוא אחד הציפויים המתבקשים ביותר. טעמו של השוקולד מתוק, אך לא מתוק מידי, ולכן יוצר בפה שילוב טעמים מתוקים שמשלימים זה את זה. גם המראה המקסים של עוגה לבנה ועליה ציפוי שחרחר הוא מראה שובה לב שמעורר רצון עז לקחת ביס גדול. 

להכנת הקרם מחממים מים בסיר קטן שעליו מונחת קערה (בן מארי), שמנת מתוקה וקוביות שוקולד מריר. כאשר השוקולד נמס לחלוטין, טורפים את החומרים עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק. את העוגה ניתן לצפות רק כאשר היא קרה לחלוטין. ניתן למזוג את הגנאש במרכז העוגה ולתת לו לזלוג בטבעיות לצדדים ואף לנזול כלפי מטה. המראה המתקבל יפהפה ואלגנטי. ניתן להוסיף טבעות שוקולד שטוחות לעיטור העוגה בעיגול אחד בקצה העוגה, אך אין חובה לכך. 

בכל דרך שבה תבחרו להכין עוגת גבינה קרה או אפויה, תוכלו לצפותה עם קרם מעניין או ציפוי מיוחד. ממש כפי שמבחר מתכוני עוגת גבינה הם אין־סופיים, כך גם אפשרויות התוספות עבורה. תוכלו לבחור מתוך המגוון ציפויים מוכרים ואהובים כמו שוקולד או ריבת חלב, ותוכלו לבחור דווקא באלו שטרם טעמתם כמו קרם פירות יער או קיווי ירקרק. בכל פעם תקבלו עוגה מעט שונה אף על פי שהבסיס דומה.   

עוגת גבינה מעל למצופה – ציפויים מנצחים לעוגות גבינה

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.