עוגות הפירות הכי מוצלחות
עם ישראל הוא עם חובב פירות, ניתן למצוא כאן גם בעונת החורף וגם בעונת הקיץ מבחר עצום ומגוון של פירות נהדרים, ואנחנו הישראלים קונים פירות בשפע. אך לפעמים קורה גם שהפירות מתעייפים, לא נאכלים בזמן ואז נזרקים לפח על לא עוול בכפם. כדי למנוע מצב זה, ולהביא לשימוש מוצלח יותר גם כאשר הם כבר עייפים לגמרי, הבאנו לפניכם מספר מתכונים לעוגות פירות נהדרות שיעניקו לפירות הללו תכלית מחדש.

עוגת תפוזים משגעת
רגע לפני שהתפוזים שלכם קמלים לגמרי, תוכלו להכין מהם עוגת תפוזים נפלאה, שכולה ריחות עדינים של פרדס. עוגת תפוזים מקבלת את טעמה התפוזי משילוב של מיץ התפוזים בבלילה יחד עם גרידת הקליפה. לאחר שהעוגה נאפית יש לה טעם עדין אך מובהק של תפוז. אם העוגה שלכם התייבשה מעט בתנור, תוכלו לשפוך עליה בנדיבות מיץ תפוזים שהיא עדיין חמה מהתנור. המיץ שיחלחל פנימה גם יחזק את טעמי התפוז וגם יעניק למרקמה היבש את הלחות הנדרשת. לעוגות תפוזים אפשר להוסיף קוקוס טחון או סולת כדי להעניק שילוב טעמים ומרקמים שונה ובכך להעשיר אותה אף יותר. על חלקה העליון תוכלו לבזוק אבקת סוכר או לחילופין תוכלו להכין קצפת אוורירית.
עוגת בננה ושבבי שוקולד
אתם ודאי מכירים את השלב הזה שבו הבננה כבר שחורה לגמרי ואפילו נראית שפופה, עייפה ובעיקר רכה מידי מכדי שנקלף אותה ונאכל אותה. למען האמת זהו השלב המושלם להכניס אותה לתוך בלילה ולהכין עוגת בננות. כשהבננה כל כך רכה היא מוסיפה רכות ונימוחות למרקמה של העוגה מה שהופך אותה לבלתי ניתן לעצירה באכילתה. כמו כן, זה לא סוד שבננה ושוקולד הם סיפור אהבה. השניים מתאימים יחדיו ככפפה ליד וכשמלבים ביניהם מתקבלת התוצאה הרצויה: עוגת בננות ושוקולד טעימה מאוד! מומלץ מאוד לבזוק מעליה אבקת סוכר ממש לפני ההגשה וליהנות מכל ביס ממכר.
עוגת תפוחים עם גלייז משמשים
עוגת תפוחים היא ללא ספק אחת העוגות הכי טעימות שיש, יש המון גרסאות להכנת העוגה הזו. אפשר לחתוך את התפוחים ולהשרות אותם ביין כדי שיספגו טעמים לתוכם, אפשר לחתוך לקוביות ולטגן על מחבת עם חמאה ולהפוך אותם לרכים ונימוחים, אפשר לפרוס אותם לפרוסות ולהניח על חלקה העליון, אפשר לגרור אותם ולהכניס לבלילה. אין ספק שעוגת התפוחים מאפשרת גרסאות רבות ומעניינות שכולן טעימות כמובן. השתדלו להוסיף לעוגת התפוחים שלכם מעט קינמון אשר מחמיא מאוד לטעמים העדינים של התפוחים לא משנה אם הם ירוקים וחמצמצים או צהובים, אדומים ומתוקים.
עוגת חמאה ותותים מרשימה
את עוגת החמאה הנימוחה כולם מכירים, טעמי החמאה העדינים משתלטים על הספוג הרך של העוגה ומעניקים לה טעם מתקתק ונעים. זו העוגה המושלמת להוסיף לתוכה תותים טריים. את העוגה הזו נמליץ לכם לאפות בתבנית קפיץ שדפנותיה גבוהות. לאחר אפיית העוגה ולאחר שהתקררה לחלוטין, הוציאו אותה מתוך התבנית וחצו באמצע לשניים. את השכבה התחתונה של העוגה השיבו לתוך התבנית. כעת מרחו בנדיבות קצפת שהכנתם משמנת וסוכר כדי שתישאר רכה ואוורירית ככל הניתן, מעליה הוסיפו תותים טריים חתוכים ומעליהם סגרו את הכול עם החצי השני של העוגה. כעת צפו גם את חלקה העליון עם קצפת, הניחו מעל תותים טריים חתוכים ומעל הכול שפכו בזהירות ג'לי בטעם תות. כיוון שהעוגה נמצאת בתוך תבנית גבוהה, הג'לי לא ייזל החוצה ותוכלו להכניס את העוגה במהירות למקרר כדי שיתייצב.
עוגת טורט ולימון
עוגת טורט היא עוגה מאוד טעימה אך צריך לדעת להכין אותה כיוון שיש לקפל יחד את החלבונים המוקצפים עם הבלילה של העוגה מבלי שישברו. נמליץ להכניס מעט גרידת לימון להעשרת טעמי העוגה. גם את העוגה הזו נמליץ לכם לפתוח במרכזה, רק שעוגה זו אפשר להכין בתבנית רגילה לחלוטין. הכינו קצפת בטעמי ליים עדינים ניתן להשיג את הטעם הזה על ידי הוספת תמצית ליים לתוך הקצפת בעת ההכנה שלה. צפו את החלק התחתון בקצפת הליים שלכם, הוסיפו קליפות לימון מסוכרות וסגרו עם החלק השני של העוגה. גם את החלק העליון של העוגה ואת צדדיה צפו בקצפת הליים ועטרו עם קליפות לימון מסוכרות.
קרמבל פירות
אם נותרו לכם שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, מנגו וענבים במקרר שכבר אבד עליהם הקלח, זה הזמן להכין מהם קרמבל פירות משגע. תחילה יש לחתוך את כולם לקוביות ולהסיר את קליפתם כמובן. לאחר מכן מניחים אותם בקערה, מוסיפים סוכר ותבלינים כמו קינמון, גרידת לימון או תפוז, אבקת ג'ינג'ר וכדומה. ומערבבים היטב. לסיום מעבירים לתבנית הייעודית, מכינים את הקרמבל, מניחים אותו על גבי הפירות ומכניסים לאפייה בחום גבוהה שתקרמל את הפירות ותשחים את הקרמבל שלכם לגוון זהוב יפהפה. לאחר שהקרמבל מוכן והוא עדיין חם ולוהט מהתנור, אפשר להוסיף לצידו כשור של גלידה וניל, קצפת אוורירית או שמנת חמוצה למי שמעדיף גיוון בטעמים או קרם פרש.
