סודות מהמטבח ההולנדי

סודות מהמטבח ההולנדי

המטבח ההולנדי הביא לעולם המון מטעמים נהדרים שחלקם הפכו לפופולריים בכל רחבי הגלובוס. מאכלים כמו הצ'יפס, הדג המלוח או המיני פנקייקים מוכרים לכל כבר מזמן, אך ישנם גם מאכלים שעדיין לא זכו לתהילה שמגיעה להם ולא בצדק. המטבח ההולנדי מגוון ומלא בטעמים שונים, זאת בשל ההשפעה של התוצרת המקומית ושל מדינות אחרות כמו צרפת ואפילו אינדונזיה. הנה מספר מתכונים מופלאים למאכלים הולנדיים שחייבים לנסות.

מאת: עורך השף הלבן
סודות מהמטבח ההולנדי

עוגיות אמסטרדם

במשך תקופה עוגיות אלה היו נסתרות מפני הציבור, אך בשנים האחרונות הן הפכו לשיגעון עולמי. עוגיות אמסטרדם אינן רק מצטלמות יפה לאינסטגרם, אלא יש להן גם טעם ומרקם נהדרים שמפתיעים בכל ביס מחדש. אלו למעשה עוגיות שוקולדיות ונימוחות שבתוכן מסתתרת מלית אלוהית של שוקולד לבן. כך תכינו את העוגיות הפופולריות הללו:

להכנת העוגיות יש להמיס בקערה שוקולד מריר וחמאה. לתערובת זו מוסיפים סוכר ומלח וטורפים הכל יחד. מוסיפים ביצים וטורפים שוב על להיטמעות מוחלטת. לתוך התערובת מנפים קמח, אבקת קקאו וסודה לשתייה. מקפלים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. את הקערה מכסים בניילון נצמד ומקררים למשך שעה.

מחממים את התנור מראש לחום בינוני. מבצק העוגיות יוצרים כדורים גדולים. משטחים כל כדור ומניחים במרכזי שתי קוביות שוקולד לבן. עוטפים את השוקולד עם קצוות הבצק, מכדררים לכדור ומועכים מעט. מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים את העוגיות לאפייה במשך כעשר דקות עד שהשוליים שלהן מתייצבים אך המרכז עדיין רך. בסיום מצננים מעט ומגישים.

קרוקט תירס ועמק

הקרוקט הוא מאכל שאותו תוכלו לראות בהמון דוכני רחוב בהולנד. אלו כדורי בצק ממולאים ומטוגנים, אשר לרוב תמצאו בתוכם תפוחי אדמה, ירקות או פטריות. כאן בחרנו להביא לכם את המאכל ההולנדי הזה בגרסה הכי ישראלית שיכולה להיות. אין ספק שמבוגרים וילדים כאחד יטרפו את הקרוקט במהירות בזק. כך תכינו אותו:

בסיר קטן ממיסים חמאה ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט. לתערובת מוסיפים קמח ומערבבים במשך כדקה עד לקבלת רביכה. מוסיפים חלב תוך ערבוב נמרץ במטרפה ומבשלים על להבה בינונית במשך כשבע דקות עד להסמכה. מורידים את הסיר מהאש ומצננים. לתערובת מוסיפים גבינת עמק, גרגירי תירס ופירורי לחם ומערבבים.

מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים מהתערובת. מעבירים את הכדורים למקרר למשך כשעה. מחממים שמן לחום בינוני־גבוה. טובלים את הכדורים בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בשמן במשך כשלוש דקות עד להזהבה. בסיום הטיגון מוציאים את הקרוקטים לנייר סופג ומגישים חם.

אל תפחדו להתנסות ולהוסיף מרכיבים אחרים לקרוקט בצירוף עם הגבינה לאחר שהתנסיתם במתכון הבסיסי. אפשר לנסות גבינות מסוג אחר, סוגים שונים של ירקות ואפילו דגים.

אוליבולן – סופגניות הולנדיות

תאמינו או לא אבל גם להולנדים יש גרסה משלהם לסופגניות. בתוך בצק הסופגניות במתכון הזה מסתתרים להם צימוקים מתוקים וקוקטייל פירות ססגוני. באמת שאי אפשר לטעות כשזה מגיע לבצק רך ומטוגן, במיוחד כשמעליו מפוזרת אבקת סוכר אוורירית. אם מתחשק לכם קינוח הולנדי שמרגיש קרוב לבית, זה מתכון מצוין עבורכם. כך תכינו את המנה המשגעת הזו:

תחילה משרים צימוקים בברנדי במשך כרבע שעה לפני תחילת הכנת הבצק. את קוקטייל הפירות המסונן מרסקים לכדי מחית. להכנת הבצק מניחים בצק בקערה רחבה ומוסיפים שמרים מהירים, סוכר וסוכר וניל. מערבבים הכל יחד. במרכז התערובת מניחים חלבון ביצה ומסביב לתערובת מניחים חמאה מרוככת ואת מחית הפירות. מערבבים יחד לכדי בלילה אחידה ומוסיפים את הצימוקים שהשרנו בברנדי. לשים פעם נוספת עד לאיחוד המרכיבים.

את בצק הסופגניות מניחים להתפחה במקום חמים במשך כחצי שעה. באמצעות כף היד לוחצים בעדינות על הבצק כדי להוריד מעט את הנפיחות. מכסים את הבצק ומתפיחים פעם נוספת אך הפעם במשך שעה. מחממים שמן עמוק לטיגון.

באמצעות כף משומנת יוצקים בלילה לתוך השמן הרותח ומטגנים עד לקבלת גוון שחום. את הסופגניות המוכנות מוציאים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר ביד רחבה ומגישים חם.

אפשר להתנסות ולהוסיף לאוליבולן גם תוספות פירותיות אחרות כמו פירות יער, קליפות מסוכרות של פירות הדר ועוד. אפשר כמובן גם לטבול את הקינוח ברטבים שונים אם מתחשק כמו שוקולד או ריבת חלב.

סודות מהמטבח ההולנדי

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.