מתחשק לי לאכול משהו טעים | השף הלבן

מתחשק לי לאכול משהו טעים

מכירים את ההרגשה הזו שפתאום משתלטת עליכם, שאתם מרגישים שמתחשק לכם ממש לאכול משהו טעים? גם אנחנו! ולכן בדיוק הכנו לכם מאמר עם כל הדברים הכי יאמי שיש, שבטוח יתחשק לכם לאכול בפעם הבאה שעולה בכם החשק. סוכר לנשמה אם יש דבר שמעורר בנו חשק פעמים רבות זה התשוקה לסוכר. משהו מתוק ומושחת שיציף אותנו […]

מאת: עורך השף הלבן

מכירים את ההרגשה הזו שפתאום משתלטת עליכם, שאתם מרגישים שמתחשק לכם ממש לאכול משהו טעים? גם אנחנו! ולכן בדיוק הכנו לכם מאמר עם כל הדברים הכי יאמי שיש, שבטוח יתחשק לכם לאכול בפעם הבאה שעולה בכם החשק.

סוכר לנשמה

אם יש דבר שמעורר בנו חשק פעמים רבות זה התשוקה לסוכר. משהו מתוק ומושחת שיציף אותנו בסוכר ויעשה לנו טוב על הלב והנשמה. בדיוק לשם כך נמליץ לכם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס. העוגיות המוכרות ברחבי העולם, עשויות מעיסת עוגיות רכה ונימוחה ולאחר אפייתן היא מתקשה והופכת לפריכה במיוחד. מי שאינו חובב את נטיפי השוקולד המריר יכול בהחלט להתפנק עם הגרסה של נטיפי השוקולד הלבן ולהכין עוגיות נהדרות שבהחלט ישתיקו את הצורך בסוכר. ואם חשקה נפשכם בקלסיקה אמיתית, חממו חלב עד שיהיה מעט פושר, מזגו לכוס גדולה ואכלו את עוגיות השוקולד צ'יפס ביחד עם החלב.

עוד פינוק מלא בסוכר הוא הוופל הבלגי. הבלילה האוורירית שהופכת לקראנצ'ית בתוך מכשיר הוופל, מפיקה לכם ופלים נהדרים שכל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור אילו תוספות לשים עליו. למי שמחפש ניגודי טעמים נמליץ על שמנת חמוצה בשילוב רסק תפוחים ומעט אבקת קינמון מעל. למי שמחפש העמסת סוכר רצינית נמליץ לשלב רטבים שונים של שוקולד מומס כמו שילוב של שוקולד מריר, חלבי ולבן מומסים. כמו כן נמליץ להוסיף הר של קצפת על הוופל וכמובן לשים רוטב גם מעליו. לסיום נמליץ לכם לצוות אל הוופל והקצפת כמה כדורי גלידה בטעמים שאתם אוהבים. לאחר שהרכבתם את יצירת המופת הזו, תוכלו לשדרג אותה עם שביבי גביע של גלידה, בוטנים מסוכרים קצוצים ואפילו שבבי קורנפלקס אהוב.

קצת בריאות

לפעמים יש לנו חשק דווקא לאיזה סלט רענן, כזה עם מלא דברים בפנים, סלט ממש מפנק וטעים. תוכלו להכין מבחר של סלטים נהדרים, חלקם מבושלים וחלקם טריים. סלט מבושל שנמליץ עליו הוא סלט קינואה עם עגבנייה קצוצה, כוסברה, בצל סגול, שום כתוש, שמן זית והרבה לימון טרי. הסלט הזה יכול לשמש כארוחת צוהריים שלמה. מי שרוצה אפילו לשדרג את הגרסה הנוכחית יכול להוסיף אליה אבוקדו טרי וגם שקדים מולבנים קלויים קלות לאקסטרה קראנצ'יות. סלט טרי שנמליץ עליו הוא סלט חסה אייסברג עם עלי אנדיב מרירים מעט, משולבים עם מקלוני סלק טרי, קוביות של תפוח עץ מסוג גרנד סמיט, תמרים ללא החרצנים, רוטב ויניגרט ומעל הכול גבינת רוקפור מגוררת דק. תוכלו להוסיף לסלט הזה אגוזי מלך טריים, גרעיני דלעת או גרעיני חמנייה, ולהעשיר אותו עוד יותר. לסיום נמליץ לכם לאכול אותו עם לחמנייה רכה וחמימה שעליה תמרחו מעט חמאה ותיהנו באופן המרבי מהסלט הטעים שלכם.

חם ומהביל לעונת החורף

עם חזרתה של העונה הקרה זה הזמן לשלוף את ארסנל המרקים שיש ברשותכם ולהתפנק מידי שבוע עם מרק חדש. תוכלו להכין מרק עגבניות עם אטריות רחבות והרבה גבינה בולגרית, תוכלו להכין מרק בצל צרפתי ולהגיש אותו עם באגטים וגבינת אמנטל בגריל או לחילופין להכין קערת לחם ולמזוג לתוכה את המרק החם והטעים הזה. תוכלו להכין מרק כתום על בסיס שמנת וליהנות ממרקם כבד שמתאים לימות החורף הקרים. כמו כן, נמליץ על מרק אפונה עם ירוקים, מרק דלעת שכולו בריאות ועוד שלל מרקים נהדרים. זכרו כי היופי במרקים הוא שכל אחד הוא בעל טעם ומרקם שונה לחלוטין. מרקי ירקות שונים ממרקים שבהם יש שמנת, מרקי שמנת שונים בתכלית ממרקי בשר, ואם דווקא מתחשק לכם מרק קר ומתוק, תמיד תוכלו להכין מרק של יוגורט ודובדבנים ולהתענג עליו אפילו אם קר בחוץ.

מן התנור

לפעמים מתחשק איזה תבשיל חם ומהביל שנאפה בתנור ומפיץ ריח נהדר ברחבי הבית. נמליץ לכם להכין לזניה. תוכלו להכין אותה בגרסתה החלבית עתירת הקלוריות או בגרסתה הבשרית המשביעה והמחממת. בשני המקרים לזניה היא מושלמת כשיש לכם חשק למשהו ממש טעים. מי שחפץ דווקא במנה של דג ולא במאפה, נמליץ לו להכין דג סלמון משום שכל תוספת, ציפוי או מרינדה, שתשלבו אותו בה יחמיא לו עד מאוד ואתם תוכלו ליהנות ממנו בניחוחות אסייתיים כמנה מתקתקה או כמנה קראנצ'ית, בהתאם למה שתחליטו לשים על הסלמון שלכם.

 

 

 

 

 

 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.