מתוק בקטנה ליד השתייה החמה
במאמר זה אספנו עבורכם שלל רעיונות לעוגות נפלאות שקל להכין וכיף לאכול. הכינו את המזלגות וכוסות השתייה החמה, אנחנו יוצאים לדרך.

לפעמים לא צריך ארוחות גרנדיוזיות, גדולות ומורכבות. לפעמים צריך רק עוגה טובה ליד הקפה. עוגה מתוקה ונימוחה שכיף להתענג על כל ביס וביס שלה. במאמר זה אספנו עבורכם שלל רעיונות לעוגות נפלאות שקל להכין וכיף לאכול. הכינו את המזלגות וכוסות השתייה החמה, אנחנו יוצאים לדרך.
עוגת מנגו של קיץ
איזה כיף שהקיץ חזר אלינו ושוב אפשר ליהנות משמש, ים ומפירות הקיץ המעולים. אפשר להכין שלל עוגות בחושות מהפירות הללו ולהתענג על כל ביס. העוגה הזו היא שילוב של טעמים טרופיים כשאל המנגו מצטרף הקוקוס ומשדרג את הטעם בעשרות מונים. זוהי עוגה עם טעם עמוק של פירות, הוסיפו אל הבלילה גם גרידת לימון ותקבלו עוגה בחושה ריחנית ונימוחה עם טעם של חופשה טרופית.
עוגת בננה בצ'יק צ'ק
אם כבר בפירות עסקינן אז איך אפשר שלא להכין עוגה מפצצת האנרגיה הצהובה. שילוב של בננה בתוך בלילות של עוגה או פנקייק הוא תמיד רעיון מצוין. הבננה הופכת את המרקם לרך ונימוח ומשדרגת את הטעם עד מאוד. זוהי עוגה אוורירית, שניתן ומומלץ להוסיף אליה קוקוס, שבבי שוקולד צ'יפס, תמצית של וניל להדגשת הטעמים וסוכר חום שיעניק לה את הגוון המקורמל הזה. את החלק העליון שלה תוכלו לעטר עם רצועות בננה שיעניקו לה גם מרקם מגניב וגם נראות מהממת.
עוגה שכולה בריאות וטעם
עוגת טחינה היא עוגה נהדרת שכולה בריאות, הוסיפו לתוכה מיץ תפוזים, קצת סוכר וניל ושמשום לקבלת מעטה קראנצ'י כיפי במיוחד. העוגה שתתקבל תהיה רכה, אוורירית ומלאה בטעמים של הדר. בסיום האפייה אפשר למרוח ריבת משמש, ואת השומשום תוכלו לקלות מעט את השומשום ולפזר אותו על העוגה.
עוגת חמאה של פעם
עוגת חמאה או בשמה האנגלי – פאונד קייק, זכתה לשמה משום שכל המרכיבים שבה שווי ערך לפאונד אחד. העוגה הפשוטה עשויה במקורה מקמח, ביצים וחמאה אך היא יוצאת מאוד כבדה, כדי להקליל אותה מעט ולאפשר לכם ביס אוורירי ונימוח לצד כוס הקפה, נמליץ לכם להוסיף למתכון גם חלב, תמצית וניל וגרידת לימון כדי לקבל טעם הדרי נעים שקצת מזכיר את עוגת הטורט המסורתית. תוכלו להכין אותה בתבנית קוגלהוף, ובסיום האפייה לאחר שהצטננה לבזוק עליה אבקת סוכר וליהנות מטעמה החמאתי העשיר.
עוגת שמרים מפנקת
עוגת שמרים יכולה להיות עוגה בחושה פשוטה או עוגה מאוד מפנקת. בגרסה הזו בחרנו להביא לכם את המפנקת כדי שבאמת תיהנו מכל ביס עם הקפה, וכדי שלא תוכלו להפסיק ליישר אותה עד שתיגמר. עוגה זו היא בגרסת הפרווה שלה והיא מכילה גם קראנץ' שוקולד ואגוזים. כדי להגיע אל המילוי המפנק הזה כל מה שעליכם לעשות הוא זה: לאחר שהתפחתם את בצק השמרים שלכם, רדדו את הבצק למרובע. כעת, מרחו עליו שוקולד עם פלטה, והוסיפו מעל ממרח השוקולד גם שוקולד מריר קצוץ ואגוזים קצוצים. את כל הטוב הזה גלגלו לרולדה הדוקה וגלגלו אותה כמו בורג כדי להעניק לה את צורתה. לאחר שהנחתם אותה בתבנית הניחו לבצק לתפוח שוב, הברישו אותו עם ביצה והכניסו לתנור. בסיום האפייה מרחו עליה מי סוכר והניחו לה להתקרר. עכשיו אתם באמת יכולים ליהנות מעוגת השמרים שלכם לצד כוס קפה.
עוגת קפה קרה
מי שאוהב להרגיש את טעמי הקפה גם בכוס וגם בעוגה, מוזמן להכין את העוגה הנהדרת הזו שתצנן אתכם בימי הקיץ הלוהטים אפילו עם כוס של קפה חם. העוגה הזו עשויה לא פחות ולא יותר מגבינת מסקרפונה משולבת עם קפה נמס, אינסטנט וניל, תמצית וניל, קצת סוכר והרבה אגוזים ושקדים קצוצים שמחליפים את קראמבל הבצק המסורתי. לאחר הכנתה הכניסו אותה להקפאה ובכל פעם שמתחשק לכם ביס של עוגת קפה קרה שלפו אותה החוצה, פרסו פרוסה והתענגו על העוגה הנהדרת הזו.
עוגת שוקולד פשוטה
אי אפשר לדבר על עוגות טעימות לצד כוס הקפה מבלי להזכיר את עוגת השוקולד. זו עוגה פשוטה, טעימה ונימוחה שאהובה על ידי ילדים ומבוגרים כאחד. אפשר לאכול אותה חמה כשהיא יוצרת מהתנור, אפשר לצפות אותה עם גנאש של שוקולד או לחכות שתתקרר ולצפות אותה עם קצפת מתוקה והרבה סוכריות. כך או כך היא מושלמת ליד כוס הקפה.
