ממצה בריי עד פיצה – מתכונים כשרים לפסח לכל המשפחה
שבעת ימי חול המועד פסח, אלו ימים שבהם כל המשפחה כמעט בבית בחופשה. זו הזדמנות נפלאה לצאת לטיולים, לבקר משפחה וחברים, לארגן פיקניק בפארק הקרוב וכמובן לבשל ארוחות ללא הפסקה. אם גם אתם מתלבטים בכל פסח, מה אפשר להכין לאכול? איך ניתן לחדש ולהפתיע ואילו עוד מנות כשרות ניתן להכין לחג? לפניכם כמה רעיונות למנות קלות לארוחות משפחתיות.

אין פסח בלי מצייה
אחת המנות הכיפיות והאהובות ביותר בחג היא המצייה או מצה בריי, תלוי איזו משפחה שואלים. אין מנה קלה ופשוטה ממנה שיכולה להתאים הן לארוחת בוקר מהירה והן לארוחת ערב מושקעת.
הדרך הקלה ביותר להכין מצה בריי היא לפורר כמה מצות בקערה עמוקה, להוסיף להן ביצים, חלב, מלח ופלפל ולערבב היטב. כדאי לתת לתערובת כמה דקות מנוחה כדי לרכך את המצות, אך מי שאוהב את הקראנצ'יות מוזמן לגשת מיד לטיגון.
במחבת רחבה מחממים שמן וכאשר הוא חם מעבירים את תערובת המצות. מהדקים היטב באמצעות מזלג או כף כך שכל המחבת תהיה מלאה בתערובת. מטגנים כמה דקות בצד אחד עד שצבע המצות מזהיב והופכים לצד שני עד שגם הוא מזהיב. לארוחת ערב אפשר להגיש לשולחן לצד סלט ירקות טרי, גבינת קוטג' למריחה ומיץ תפוזים טרי מתקתק.
סיגר מצה מגולגלת עם בשר
עוד מנה נפלאה ומהירה היא סיגר מצה ממולא בכל טוב. ניתן לבחור מילוי בשרי או חלבי, מילוי תערובת פטריות נהדרת או אפילו פירה תפוחי אדמה חרפרף.
עוד לפני מילוי הבשר יש להרטיב כמה מצות, לעטוף אותן במגבת ולתת להן לספוג את הנוזלים בצורה זו לחצי שעה בערך. בזמן זה מכינים את מילוי הבשר על־ידי טיגון בצל ובשר טחון ולהוסיף תבלינים בהתאם לטעם ולהעדפה אישית. לאחר שהבשר מוכן ניגשים לפעולת הגלגול והטיגון.
מכינים קערה עם ביצה טרופה. חוצים כל מצה לחצי, רצוי לרוחב הקווים ולא לאורכם – מניחים כף או שתיים מתערובת הבשר באחד מקצוות המצה החצויה, הקצה הצר יותר, ומתחילים לגלגל לכיוון הקצה השני. בינתיים מחממים שמן במחבת וכאשר הוא חם מאוד מניחים בו את הרולדות המגולגלות לאחר שטבלנו בקערת הביצה. מטגנים היטב מצד אחד והופכים לצד שני. כדי שהסיגר לא יפתח, לוחצים על הקצוות בזמן הטיגון באמצעות מזלג עד שהן מתאחדות.
שקשוקה עם מיני לחמניות פסח
אין כמו שקשוקה ישראלית, הצבע האדום מושך את העין, ריח הניחוח מגרה את החושים והטעם מצדיק את כל ההבטחות. אך שקשוקה ללא לחם מורגשת כחצי מנה, ולכן כדאי להכין לצידה לחמניות פסח רכות ונהדרות לניגוב הרוטב ולשלמות המנה.
מערבבים בקערה קמח תופח כשר לפסח, מלח, מים, שמן וביצים. קורצים ביד כדורים בינוניים ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הלחמניות כ-40 דקות ומגישים לצד השקשוקה שהתבשלה בזמן זה.
להכנת השקשוקה קוצצים עגבניות, גמבה אדומה, פלפל חריף אם אוהבים, וכמה שיני שום. מתחילים בטיגון השום בשמן, מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף לכמה דקות ולבסוף את העגבניות. מטגנים כמה דקות עד שמתקבלת תערובת ירקות רכים, מוסיפים מעט סוכר, מלח, פלפל, רסק עגבניות ומעט מים וממשיכים בבישול. כאשר כל הירקות והרסק מתגבשים יחד לרוטב אחיד וסמיך מעט, יוצרים בו גומחות קטנות ושוברים לתוך כל גומחה ביצה. את משך הבישול בשלב הזה קובעים לפי מידת העשייה הרצויה עבור הביצים.
עוף עם תפוחי אדמה המנה האולטימטיבית
מנת כרעי עוף לצד קוביות גדולות של תפוחי אדמה היא המנה האולטימטיבית הן עבור ארוחת צוהריים בכלל, ובחג הפסח בפרט. אין התלבטות לגבי החלפת מרכיבים מטעמי כשרות ואין צורך בהתאמות מיוחדות.
מכינים מרינדה של סויה, טריאקי, שום כתוש, דבש ומיץ לימון. מוסיפים לקערה כרעיים או שוקיים עוף, קוביות תפוחי אדמה גדולים יחסית ושני חצאים של ראש שום שלם. מניחים במקרר לשעה לצורך ספיגת טעמים. לאחר שעה מעבירים הכול לתבנית אפייה ומכניסים לתנור חם למשך שעה עד שעה וחצי, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מבחר המנות, המתכונים והאפשרויות הוא עצום. תוכלו להתאים את המנות לארוחה המבוקשת, שכן יש מנות המתאימות לטיול ולאכילה בידיים ויש כאלה הדורשות שולחן, צלחות וסכו"ם ואולי אפילו מפה חגיגית. בין אם אתם מכינים ארוחת בוקר מהירה ובין אם ארוחת צוהריים משפחתית וגדולה, תוכלו להכין מגוון מנות נהדרות וטעימות עבורכם ועבור כל בני משפחתכם.
