מה נכנס אלינו למקרר? - השף הלבן

מה נכנס אלינו למקרר?

קבלו כמה טריקים חכמים שיהפכו את המקרר שלכם וגם את המזווה למקומות טובים יותר. קשה מדיי? אם תיישמו רק חצי ממה שכתוב כאן- המשפחה שלכם תרוויח

מאת: עורך השף הלבן

  1. שליפה מהירה. מקרר בריא פירושו מקרר זמין למצרכים בריאים שקל לשלוף מהמקרר ולאכול אותם. רצוי בכל יום לחתוך ולאחסן בכלי סגור הרמטית, ירקות ובקופסא נוספת- פירות. כשהירקות והפירות זמינים לאכילה יש סיכוי גדול יותר שבני הבית יטעמו מהם.
  2. נגישות נבונה. מכיוון שבכל בית המקרר מהווה, כידוע, מפלט למשועממים, חשוב למלא אותו במצרכים הנכונים והבריאים וגם לדאוג שהם יהיו נגישים ומפתים ברגע שפותחים את דלת המקרר.
  3. גיוון (זה לא רק בצבעים…) בחרו  מזונות מכל קבוצות המזון (דגנים, חלבונים, שומנים, ירקות ופירות) ומכל המינים והצבעים. אכילה מגוונת תספק עניין והנאה ותבטיח שגופכם יקבל את כל רכיבי המזון הדרושים לצרכיו.
  4. קמח מלא. העדיפו מוצרי מזון על בסיס דגנים מלאים (כמו לחמים מקמח מלא נושאי תו "אפשרי בריא" של משרד הבריאות, אורז מלא, דגני בוקר מלאים ופסטה מלאה) על פני דגנים "מזוקקים" שעברו תהליך שבו הוסרו הסובין והנבט
  5. ירקות בצבעים. את מגירת הירקות והפירות הקפידו למלא בפירות וירקות טריים מחמישה צבעים שונים: אדוםירוקצהוב/כתוםלבן )כמו כרובית,בצלקולורביתפוח אדמה או בננהוסגול )כרוב סגולחצילסלקובתכנון נכון של הכמויותבהתבסס על העובדה שרצוי לשלב ירקות בכל ארוחה של בני המשפחה במהלך היוםומה עניין הצבעיםהרכיבים שנותנים צבע לירק או לפרי נקראים פיטוכימיקלים,ולכל אחד מאלה יש תועלת אחרת לבריאות שלנו.כך שככל שאוכלים מגוון רחב יותר של צבעיםנהיה מוגנים יותר מבחינה בריאותית כמו כן מומלץ להעדיף מוצרי חלב לבנים דלי שומן וללא תוספת סוכר כמו יוגורט למשלאו מקסימום מוצרי חלב מעודנים עם מתיקות מופחתת. את המעדנים עם תוספת סוכר כדאי לצרוך בשיקול דעתכפינוק ובמידה.
  6. הפתעת הסינטה. בכל הקשור למגירת הבשר במקפיא הרי שרצוי להעדיף עוףהודו או דגים או נתחים דלי שומן של בשר אדוםשלעיתים אף דלים יותר בשומן גם בהשוואה לעוףכמו למשל סינטה כ־ 2% שומן או אווזית 1.7% ונתח וויסבראטן 1.3% שומן.
  7. איזה שמןכדאי שבמזווה  שלכם יככבו שמני זיתקנולהאגוזיםטחינה גולמיתזיתים ואבוקדוולא מוצרים שמכילים שומן מוקשה מה־צומח או שומן טרנס בכמות גדולהגם כאשר צורכים נקניקים ומאפים למיניהם מהמקפיא — יש למשל להעדיף נקניקים דלי שומן על פני נקניקי קבנוס וסלמי עתירי שומןבכל הנוגע למוצרים קפואים מוכניםגם כאן רצוי להעדיף מוצרים עם פחות אחוזי השומן.
  8. איזה דג. חשוב גם לשלב בתזונה של בני המשפחהדגיםהעדיפו דגים שעשירים בחומצות שומן אומגה 3 כמו סלמוןאו מקרל וטונה שאמנם מכילים פחות אומגה 3 אבל נוחים וקלים מאוד לצריכה ולהכנת ארוחה מהירהברור שטונה במים עדיפה על טונה בשמןאבל למי שרוצה בכל זאת קצת יותר טעם ורוצה פחות שמןיכול ליהנות מטונה 5% שומןעדיף לצרוך טונה בשמן זית רגיל או כתית מעולה או שמן קנולה שהם השמנים המומלציםאגבאין צורך לש־וך את השמן מטונה כזו — אפשר בהחלט להשתמש בשמן של הטונה להכנת סלט למשל.
  9. משהו מלוחהמעיטו בהעמסת המזווה והמקרר במזונות עתירי מלח. ההמלצות התזונתיות של ארגון הבריאות העולמי הן לצרוך עד כפית מלח ביום. איך עושים זאת? נתחיל מהטיפ הכי גאוני להפחתת כמויות מלחפשוט תחליטו להוריד את המלחייה מהשולחן. ככה, פשוט וקל. תנסו.
  10. משהו מתוקואיך מכניסים למזווה מוצרים עם פחות סוכרכדי לתכנן נכון את המוצרים עתירי הסוכר שייכנסו למקרר ולמזווה בביתרצוי להתחיל בהפחתה משמעותית של כל השתייה הממותקתקחו בחשבון כי בכוס שתייה של משקה ממותק יש לפחות חמש כפיות סוכרבעת איסוף מוצרי המזון לעגלת הסופר שלכםחשוב להציץ בטבלת הרכיביםזה קצת טריקי — רכיב הסוכר יכול להופיע תחת שמות כמו גלוקוזפרוקטוזמלטוזסוכר פירות או דבשכלל אצבע הוא לוותר על אותם מוצרים שבהם רכיב הסוכר רשום בפירוט המרכיבים באחד משלושת הרכיבים הראשונים ברשימההלוא רשימת הרכיבים מופיעה לפי כמות הרכיב במוצר — הרכיב הראשון הוא בכמות הכי גדולהוהרכיב האחרון ברשימה שהוא בכמות הכי קטנה במוצר.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.