מדריך העוגיות הגדול - עוגיות מיוחדות להכנה

מדריך העוגיות הגדול!

בין אם הן מתוקות או מלוחות, קטנות או גדולות, בריאות או מושחתות – העוגיות תמיד היו ויהיו שם בשבילנו לנחם, לשמח, להפתיע ולפנק. אנחנו פותחים איתן את הבוקר לצד הקפה, מנשנשים אותן כשבא לנו זריקת אנרגיה בצהריים, או מארחים איתן בערב. כמו שכבר הבנתם, העוגייה היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי, ולכן החלטנו בשף הלבן להרים את הכפפה ולפרסם מדריך שייתן לכם השראה ויגולל בפניכם מגוון עוגיות שתוכלו להכין!

מאת: עורך השף הלבן

איך אפשר לפתוח בלי חביבות הקהל – עוגיות שוקוצ'יפס אפויות שהגיעו אלינו היישר מארצות הברית, הן מבוססות על גרסאות שונות של בצק פריך, וכוללות שוקולד צ'יפס או חתיכות שוקולד כמרכיב המובהק שלהן. מרקמן נע בין פריך לצמיגי בהתאם לזמן האפייה, והן לרוב נשמרות לאורך זמן גם ללא קירור. לשוקוצ'יפס תוכלו למצוא גרסאות רבות: החל משוקוצ'יפס ממולאות, דרך עוגיות-ענק ועד שוקוצ'יפס בריאות ומזינות.  

ואיך אפשר שלא להזכיר את העוגייה שתפסה את מקומה הקבוע לצד כוס התה שלנו – המעמול! עוגייה מסורתית ומעוטרת שהפכה פופולרית מאוד בישראל – עשוייה מבצק פריך בצורת כדור או כיפה שטוחה. לרוב היא ממולאת בתמרים, אגוזים, פיסטוקים, שקדים או תאנים. מוכרת כפריכה, רכה ובעיקר – ממכרת!

קשה להתעלם ממהפכת הבריאות שישראל עוברת בשנים האחרונות, ולכן חשוב שניתן את הכבוד הראוי גם לעוגיות הבריאות שממלאות את הצורך לנשנוש בריא, מזין ומספק שאנחנו חפצים בו בין הארוחות. בין מגוון העוגיות הבריאות תוכלו למצוא עוגיות גרנולה, טחינה, שיבולת שועל, שומשום, תמרים, קמח כוסמין ועוד רבים, טובים – והכי חשוב, בריאים! 

עוד עוגייה נוסטלגית אהובה שאל לנו לשכוח היא עוגיית הריבה! שתי שכבות של בצק פריך ונימוח, ביניהן ריבה מתוקה, ומלמעלה אבקת סוכר. היא גם יפהפייה וגם כלל אינה מסובכת להכנה: מכינים בצק, מרדדים על משטח, קורצים, אופים, יוצרים סנדוויץ' ואוכלים לצד משקה חם. 

אמרתם ביתיות, לא מתחכמות ואהובות על הבריות? אמרתם עוגיות מגולגלות! פריכות מבחוץ, מתמוססות בפה מבפנים, מתוקות במידה הנכונה, ומתאפשרות במגוון מילויים שונים: נוטלה, תמרים, פרג, ריבה וכו'. 

השם שלהם אולי מבלבל, אבל הטעם? מוכר ואהוב – עוגיות אוזני פיל מסוכרות שיחזירו אתכם לילדות. מכינים אותם משני מרכיבים בלבד: בצק עלים וסוכר, זהירות – זה ממכר! 

על פניו הן אמנם לא נראות כמו עוגיות קלאסיות, אבל נשיקות מרנג ללא ספק צריכות לחתום את המדריך שלנו כסיומת מתוקה. הנשיקות הן פשוטות ועשויות משני מרכיבים בלבד: חלבוני ביצה וסוכר. כל שנותר הוא להצטייד בסבלנות כי זמן האפייה הוא מעט ארוך (כ-6 שעות).

אם בעוגיות אהובות עסקינן, כדאי שנמשיך עם עוגיית האלפחורס! למעשה צריך לכנותה – אלפחור (בעברית היא השתרשה כצורת הרבים הספרדית – Alfajores). מדובר בעוגיות סנדוויץ' דרום אמריקאיות פופולריות במילוי ריבת חלב ובמעטפת של קוקוס טחון, הן ידועות בשל פריכותן, נימוחותן ומרקמן המתמוסס בפה. עובדת בונוס: מקור השם הספרדי אלפחור למעשה לקוח מהמילה הערבית אַל-פָאחִ'ר שפירושה "המשובח". גם לאלפחורס תוכלו למצוא מגוון רב של מתכונים נוסף לגרסה הקלאסית: עוגייה משלוש שכבות, בציפוי שוקולד, במילוי מרנג ועוד..

כמובן שאין מדריך עוגיות מלא ללא עוגיית הסנדוויץ' הצבעונית, היפהפייה והעדינה – המקרון! העוגייה הצרפתית מורכבת משתי דסקיות המבוססות על בצק מקרון משקדים טחונים, את הדסקיות מחזיקים מילויים שונים החל מקרם או גנאש וכלה בריבה. המקרון מתאפיין בתהליך הכנה עדין מאוד ויחסית מורכב מכיוון שחומרי הגלם שלו צריכים להישקל במדויק, והבחישה וזמן האפייה צריכים להיות מדויקים מאוד גם הם. אז אם אתם מחפשים את האתגר הקולינרי הבא שלכם – המקרון ללא ספק יכול להיות המענה!

קראתם עד לכאן ואתם בכלל טיפוסים של מלוח? לא שכחנו אתכם! כמובן שבין שלל האפשרויות יש גם עוגיות מלוחות שככל הנראה יעלו בכם זכרונות נוסטלגיים מבית סבתא. בעוגיות אלו המלח תופס את מקומו של הסוכר – ניתן לפזר עליהם תוספות ותבלינים, לשדרג אותן עם גבינות מעניינות, להוסיף לבצק טעמים, ולעצב אותן בצורות שונות. בין הסוגים השונים תוכלו למצוא כעכים מלוחים, עוגיות קשקבל, בייגלה ועוד – כל שנשאר לכם הוא להכין כוס קפה או תה, ולמהר – כי הן נחטפות במהירות! 

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.