ללכת על בטוח – עוגות שוקולד שכולם אוהבים
כולם אוהבים עוגות שוקולד, טוב אולי לא כולם אבל הרוב והרוב קובע. אם אתם מזמינים אליכם אורחים ואתם מחפשים מתכונים לעוגות שיקלעו לטעם של כולם, הגעתם למקום הנכון – כל המתכונים לעוגות שוקולד הכי טובות!

לא משנה כמה נדבר על עוגות שוקולד, נדמה שעדיין לא יגמרו המילים לתאר אותן ואת ההשפעה המשמעותית שלהן בעולם הקונדיטוריה והאפייה. שוקולד הוא ללא ספק חומר גלם מרכזי במטבח, ובקונדיטוריה ועולם האפייה בפרט. זו אחת הסיבות שהופכות את עוגת שוקולד לעוגה פופולרית ואהובה כל כך. מעבר לכך, אין זמן מתאים לעוגת שוקולד והיא מתקבלת בברכה בכל מזג אוויר, בכל מצב רוח ובכל שעה ביום. עוגות שוקולד יכולות להיות עוגות בחושות פשוטות, עוגות מוס אווריריות ואפילו עוגות שכבות כבדות יותר. יש כל כך הרבה מתכונים ברשת ולמרות זאת תמיד אנשים מבקשים מתכון לעוגת שוקולד טובה אז החלטנו להרים את הכפפה ולרכז לכם את המתכונים הטובים ביותר לעוגות שוקולד – תחזיקו חזק, אנחנו מתחילים!
עוגה שוקולית היא העוגה שהכי מזוהה עם
ימי הולדת, תמיד כשחושבים על עוגת יום הולדת קלאסית, היא זאת שעולה ראשונה בזכרונות ילדות של כולנו. את העוגה הפשוטה והקלאסית אפשר בקלות להפוך אותה להיות זאת שכולם מדברים עליה ומבקשים את המתכון שלה. אז אם אתם נמנים עם בעלי הטעם הקלאסי,
שנהנים גם מעוגות "פושטיות" כביכול, המתכון הזה לעוגת שוקולית זה בדיוק
מה שאתם מחפשים. יתרון נוסף של עוגת שוקולית הוא פשטות ההכנה. זה שיש לכם יום
הולדת או שאתם רוצים להכין ליקירכם עוגת יום הולדת, זה לא אומר שקיבלתם עונש ואתם
צריכים להשקיע מאמץ רב בהכנת עוגה. מדובר באחת מהעוגות הפשוטות והזריזות ביותר
להכנה מבלי להתפשר על הטעם. אז רגע לפני שאתם פותחים ספר מתכונים לעוגות, זכרו שגם אם נזכרתם ברגע האחרון שאתם צריכים להכין עוגת יום
הולדת, עוגת שוקולית יכולה להיות הפתרון עבורכם.
עם כל הכבוד לעוגת שוקולית, עוגות גבינה, עוגות קרם או העוגות הבחושות, אין עוגה
טובה ומנחמת יותר כמו עוגת שוקולד שמרים. אין לה מתחרים בכל עונה, בכל אירוע
ובכל מצב רוח, היא תמיד מתאימה וטעימה. בצק השמרים במילוי שוקולד ממלא את הבית בניחוחות אפייה ממכרים שמהר מאוד הפכו את העוגה הזאת לעוגה עם טעם של בית. העבודה עם בצק השמרים עלולה להיות קצת מאתגרת וקשה, אבל אנחנו בטוחים שאחרי ניסיון אחד או שניים תבינו את הפואנטה ותהפכו למומחים. המרקם הרך והפריך של בצק השמרים, בשילוב שוקולד חם הופכים את העוגה לעוגה מנצחת שתמיד מצליחה. לסיכומו של יום, לעוגת שמרים יש יכולת מיוחד לרומם את מצב הרוח ולגרום לכל בלוטות הטעם והריח לעבוד במרץ ולכן אם אתם מחפשים עוגת שוקולד שתגנוב את ההצגה – זה לגמרי המתכון בשבילכם.
אם אתם
אוהבים עוגות שוקולד, כנראה שאתם גם אוהבים סופלה שוקולד. סופלה שוקולד מככב בתפריטי הקינוחים של מסעדות רבות. בפועל, מדובר בפונדנט, מעין עוגת לבה מותכת וסמיכה. סופלה בניגוד
לפונדט היא לא עוגה שאפשר לחמם במיקרו ולהגיש אלא צריך להכין אותה בסמוך להגשה
ולכן למסעדנים הרבה יותר קל להגיש פונדנט במקום סופלה. הסופלה האמיתי הוא קינוח
אישי, אוורירי, וקל שאופים בסמוך להגשה. יתרון נוסף לסופלה אל מול עוגת שוקולית
למשל, הוא שמכינים אותו במנות אישיות. אז אם אתם פחות אוהבים לחלוק את הקינוח שלכם
עם עוד אנשים ומעדיפים הגשה אישית, סופלה זה הקינוח האולטימטיבי בשבילכם. כדי
שתוכלו להכין סופלה אמיתי כמו בצרפת, צירפנו עבורכם מתכון מנצח לסופלה שוקולד חלומי ב-10 דקות הכנה. להשלמת המנה, נמליץ להגיש את הסופלה לצד כדור גלידה וניל שישתלב נהדר עם השוקולד החם שנשפך מהעוגה.
אם
עשינו לכם חשק לפונדט שוקולד אמיתי עם כל הדיבורים עליו ואתם רוצים לדעת איך להכין
קינוח שכזה בבית, לא תאמינו כמה קל להכין את הקינוח המושחת הזה. הרבה אנשים
מתבלבלים בין הסופלה לפונדט שוקולד, אם אתם תוהים מהם היתרונות של הפונדט אל מול
הסופלה, הפונדט יותר אווירי ופחות דחוס כמו שהסופלה. בנוסף, את הפונדט תוכלו להכין
מספר ימים מראש לעומת הסופלה שדורש אפייה מיידית. פונדט שוקולד עם ריבת חלב היא עוגה מושלמת המשלבת ריבת חלב
נוזלית ומפנקת מבפנים.
