להמם את האורחים עם קינוחים מהסרטים | השף הלבן

להמם את האורחים עם קינוחים מהסרטים

אם גם אתם חותרים להמם את האורחים שלכם ולהשאיר אותם עם לסת פעורה, בטן מלאה וחיוך על הפנים, אלו הקינוחים שאתם צריכים להכין!

מאת: עורך השף הלבן
עוגת שמרים

להמם את האורחים עם קינוחים מהסרטים

פעמים רבות כשאנו מחליטים לארח בני משפחה וחברים אנו משקיעים מחשבה רבה בארוחה שנכין עבורם, או במה שנחליט להגיש לשולחן. לפעמים מדובר רק בפלטת פירות מרעננת, לפעמים בנשנושים שכיף לאכול תוך כדי שיחה קולחת ולפעמים מדובר בארוחה של ממש, כזו עם מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח לסיום. כידוע, כולם מחכים בכיליון עיניים לאותו ביס מתוק וטעים שמגיע בסוף של ארוחה טובה. ולפעמים הדרך הכי טובה להמם את האורחים שלכם היא באמצעות קינוח מדהים. אז אם גם אתם חותרים להמם את האורחים שלכם ולהשאיר אותם עם לסת פעורה, בטן מלאה וחיוך על הפנים, זה מה שאתם צריכים להכין!

פבלובה

אחד הקינוחים המרשימים ביופיים וגם בטעמם הוא הפבלובה. קצף של ביצים שממנו מכינים מרנג המשמש כבסיס לקינוח המפואר, אשר עליו יונחו גלידה, קצפת ורוטב של פירות יער. סביב הפבלובה בהחלט ניתן להוסיף עוד פירות טריים חתוכים אך זה לא מחייב. הר הגלידה והקצפת שעליו זולג הרוטב באדום העז, משאיר את האורחים נדהמים ומשתוקקים לטעום ממנו כבר.

עוגות שמרים במילויים שונים

ייתכן כי עוגות שמרים ישמעו לכם כקינוח פשוט, אותה אינגליש קייק שכולנו מכירים משישי שבת. אך עוגות שמרים אינן חייבות להגיע במתכונת כה משמימה ופשוטה. אל תשכחו שמדובר בבצק שמרים, אחד הבצקים הטעימים, הנימוחים והממכרים שיש. יש משהו כל כך מנחם בלאכול עוגת שמרים שהוא לא ניתן להסבר במילים. בצק זה מחמיא לשלל מילויים כמו: שוקולד, חלווה, תפוחים וקינמון, מילוי גבינה עם צימוקים, אוכמניות, פרג, תמרים והיד עוד נטויה. אם אתם רוצים להכין עוגת שמרים שתדהים את האורחים שלכם, נמליץ לכם להכין אותה כך: לאחר התפחת הבצק, רדדו אותו למרובע, מרחו שכבה של מילוי על מרובע הבצק וגלגלו אותו הדוק היטב. לאחר מכן חתכו אותו במרכז הרולדה כמעט עד הסוף, ואז לפפו את שתי החתיכות אחת על השנייה כמו צמה. לסיום הברישו את הצמות עם ביצה והכניסו לאפייה. בתום האפייה הברישו אותן שנית עם מי סוכר כך שיתקבל זיגוג מבריק ומתוק. האורחים שלכם יידהמו לנוכח הצמות היפות והתפוחות עם הניחוח המשכר שיש רק לעוגות שמרים.

קינוח בניחוח צרפתי

קרם ברולה הוא אחד הקינוחים הטעימים ביותר שיש. למי שלא מבשל או אופה ייתכן כי הוא יראה כמו קינוח מורכב להכנה, אך האמת אינה יכולה להיות יותר רחוקה מכך. מדובר בקינוח מאוד מרשים ומאוד קל להכנה אם אכן עוקבים אחר ההוראות. מה שכל כך מרשים בקרם ברולה הוא הטעם העמוק של הווניל, מי שמכין קרם ברולה מקצועי ישתמש כמובן בגרגיריו של מקל הווניל ויטמיע אותם בבלילת הביצים. לאחר אפייה קצרה של הקרם יש להכניס אותו לקירור כדי שיתייצב וממש לפני ההגשה יש לפזר עליו סוכר חום (ולא לבן) ולשרוף אותו עם ברנר. שכבת הקרמל שנוצרת מעל הקרם צריכה להיות מקורמלת היטב אך לא שרופה, שכן קרם ברולה טוב נמדד לפי צליל השבירה של שכבת הקרמל שמעליו. אם הצלחתם במשימה, אין ספק שהאורחים שלכם יידהמו שהכנתם להם קינוח ברמה של מסעדת שף.

כל מה שצריך זה עוגה בחושה

לפעמים גם עוגה בחושה פשוטה מדהימה את האורחים. אפשר לשדרג את נראותה כפי שתיכף נחשוף בפניכם אבל הסוד האמיתי טמון בטעמים. לפעמים דווקא העוגה הכי פשוטה היא זו שגם הכי נימוחה, הכי טעימה ומספקת לנו את הביס הכי הכי טעים. כזו למשל היא עוגת מייפל. הטעם העשיר של המייפל – ובפרט אם אתם משתמשים במייפל אמיתי ולא בזה המתועש, משדרג כל טעם של עוגה בעשרות מונים. ציפוי שיכול לשדרג את העוגה הנפלאה הזו ולהשתלב בהרמוניה מושלמת עם טעמי המייפל הוא קרם גבינה במתיקות מעודנת. לשם כך תוכלו להקציף שמנת מתוקה עם מסקרפונה וקצת אבקת סוכר ולקבל קרם גבינה עדין, עשיר ומאוד טעים אשר יעטוף בהרבה אהבה את עוגת המייפל שתחתיו.

לסיכום, כפי שהבנתם אין צורך תמיד בעוגות גרנדיוזיות ובקינוחים משוגעים אשר להם שלבים רבים או כאלו שהכנתם אורכות שעות ולפעמים ימים, כדי להשאיר טעם של עוד אצל האורחים שלכם. כל מה שצריך הוא מעט מיומנות, הרבה יצירתיות ואהבה גדולה אל המטבח ואל כל מה שהוא מציע לכם.

עוגת שמרים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.