כנאפה בלי לצאת מהבית
מי לא מכיר את הקינוח המופלא הזה שמקורו במטבח הערבי. מאפה מתוק עם שערות קדאיף פריכות, במילוי גבינה והכל מוגש חם. בימים כתיקונם היינו יכולים בקלות לקנות כנאפה ברחובות יפו, בכפרים הערביים או בשוק בירושלים, אך לצערנו כרגע אנחנו נאלצים להישאר בבתינו. כדי שלא תשתגעו מגעגועים יש לנו בשבילכם מגוון מתכונים להכנת כנאפה ביתי.

המתכון הזה הוא הזדמנות נהדרת למי שלא כל כך אוהב את סירופ
הסוכר המסורתי, משום שאנו מחליפים אותו ברוטב לוטוס קרמלי מפנק. ראשית נכין גרסה
פשוטה של כנאפה. ערבבו שערות קדאיף עם חבילת חמאה והדקו על מחבת. פזרו
גבינת כנען וקוטג', ועליהן הניחו שכבה נוספת של שערות קדאיף. טגנו משני הצדדים על
המחבת. עבור רוטב הלוטוס חממו בפולסים קצרים ממרח לוטוס במיקרוגל וזלפו מעל
לכנאפה.
הקינוח הזה הוא חיבור אגדי בין שני קינוחים נהדרים- עוגת
שכבות וכנאפה. בואו ניגש ישר להכנה:
שטחו בצק כנאפה בתבנית אפייה. מרחו מאה
וחמישים גרם חמאה על שערות הקדאיף, כך שכל שערה ושערה תהיה מכוסה. הכניסו לתנור
למשך כעשר דקות בחום של מאה ושמונים מעלות עד שהשערות הופכות מוזהבות. כעת הניחו
את השערות בצד להצטנן. בינתיים הקציפו במיקסר ארבעה מכלים של שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט
וניל עד לקבלת קרם יציב. הוסיפו גבינה לבנה והמשיכו לערבל.
עכשיו להכנת הסירופ: מרתיחים בסיר שלוש כפות סוכר עם שלוש
כוסות מים רותחים ומקל קינמון. לאחר הרתיחה מוסיפים טיפות מיץ לימון, וממשיכים
להרתיח על אש קטנה. הניחו לסירופ להתקרר בצד.
מזגו מעט מהסירופ על שכבת שערות הקדאיף האפויה. מניחים את
שכבת הבצק עם הסירופ בתחתית של תבנית עגולה ומהדקים היטב. עכשיו יש ליצור שכבות של
מלית הגבינה ושערות הקדאיף, ולקרר למשך ארבע שעות במקרר.
גם לטבעונים שבינינו יש את האפשרות ליהנות מכנאפה מעולה
בבית. כך תכינו את הכנאפה הטבעוני- הרתיחו בסיר במשך חמש דקות מים וסוכר. הסירו את
הסיר מהאש והוסיפו נגיעה של מי־זאהר. בקערה גדולה זלפו שמן קוקוס על שערות קדאיף
והפרידו בקפדנות את השערות האחת מהשנייה. בקערה נפרדת נוספת מעכו טופו בעדינות,
והוסיפו ממרח סויה בטעם טבעי. ערבבו יחד. במחבת משומנת בשמן קוקוס, סדרו שכבה מחצי
התערובת של שערות הקדאיף והחמאה. מרחו את המלית ועליה הניחו את חציה השני של
תערובת שערות הקדאיף. טגנו על חום נמוך משני הצדדים עד להשחמה. לפני ההגשה זלפו
מעל הכנאפה את סירופ מי־הזהאר המתוק.
יש לנו במנה הזו שני שדרוגים לכנאפה- האחד רוטב שוקולד מריר
והשני צורת ההגשה. כך מכינים גלילי כנאפה בציפוי שוקולד מריר. בקערה מצפים את כל
שערות קדאיף בחמאה ואבקת סוכר. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום
בינוני־נמוך. מלפפים את שערות הקדאיף סביב גלילי מתכת המיועדים לאפייה, או סביב
נייר אלומיניום מגולגל. אופים במשך רבע שעה. מקציפים שמנת בטעם וניל לקצפת,
וממלאים את צינורות הקדאיף באמצעות שקית זילוף. לאחר מכן הכינו גנאש משוקולד מריר
ושמנת וטבלו כל גלילה בציפוי הגנאש.
טעמו החמצמץ של הפטל משתלב בשלמות עם מלית הגבינה המתוקה
וצבען האדום של שערות הקדאיף הנותנות לכנאפה חזות יוצאת דופן. כך תכינו כנאפה אדום
מעוטר בפטל: בתחתית תבנית אפייה משומנת בחמאה, פזרו פיסטוקים קצוצים. ערבבו קילו
שערות קדאיף עם צבע מאכל טבעי אדום, ארבע כפיות סוכר ושתי חבילות חמאה מומסות. מעל
הפיסטוקים בתחתית התבנית, הניחו שליש מכמות שערות הקדאיף. באמצע הניחו גבינת
ריקוטה יחד עם גבינה ערבית שהושרתה במים, ומרחו אותן על פני אטריות הקדאיף. מעל
לגבינות פזרו עוד שערות קדאיף והכניסו לתנור לאפייה למשך רבע שעה. כעת נכין רוטב
פטל אותו נזלף מעל לכנאפה. תחילה יש לנפות לתוך קערית קטנה כחצי כוס אבקת סוכר. מועכים
בקערית נפרדת פטל אדום ומוסיפים כשתי כפות מיץ לימון. את הנוזל האדמדמם מסננים
ומוזגים לתוך הקערית עם אבקת הסוכר אט־אט. במידה שהתערובת סמיכה מדי לטעמכם, ניתן
להוסיף מעט מים לדילול. את הרוטב מזלפים מעל לכנאפה ומניחים לו להתקשות.
