כללי אפייה שיוציאו מהתנור שלוש עוגות מושלמות
עוגות הן חוויה בלתי נפרדת מהחיים עבור כל מי שנהנה מקינוחים. עולם העוגות עשיר במגוון טעמים ואופני הכנה, כאשר כל סוג עוגה דורש ידע אחר באופן ההכנה. אם אתם רוצים להכין עוגות מושלמות, בין אם מדובר בעוגות בחושות, עוגות גבינה או עוגות שמרים, ישנם מספר כללים שאותם כדאי להכיר.

עוגות הן חוויה בלתי נפרדת מהחיים עבור כל מי שנהנה מקינוחים. עולם העוגות עשיר במגוון טעמים ואופני הכנה, כאשר כל סוג עוגה דורש ידע אחר באופן ההכנה. אם אתם רוצים להכין עוגות מושלמות, בין אם מדובר בעוגות בחושות, עוגות גבינה או עוגות שמרים, ישנם מספר כללים שאותם כדאי להכיר. אספנו עבורכם את כל כללי האפייה החשובים ביותר עבור סוגי עוגות שונים כך שתוכלו ליהנות מעוגות ביתיות שהן כליל השלמות.
עוגות בחושות
אופן ההכנה של עוגות בחושות נחשב לפשוט למדי, שכן הוא דורש ערבוב פשוט של המרכיבים. יחד עם זאת בהחלט ישנם כללי אפייה שונים אשר יעזרו לכם להשיג מרקם אוורירי, טעמים מאוזנים ועוגה גבוהה שאינה יבשה. לפניכם כל הכללים החשובים ביותר להכנת עוגות שכדאי לאמץ.
בהכנת עוגה בחושה ולמעשה בהכנה של כל עוגה באשר היא, חשוב מאוד להקפיד להיצמד למתכון הכתוב. בניגוד לבישול שבו ניתן לתקן טעמים ולאלתר לאורך התהליך, באפייה חשוב מאוד לשמור על אופן הוספת המרכיבים והיחס ביניהם. לכן, הקפדה על המתכון תעזור לכם להגיע ביתר קלות לתוצאה הנחשקת.
אחת הסכנות בהכנה של עוגות בחושות היא שהן יצאו דחוסות מדי. למרבה המזל ישנן דרכים לוודא שהעוגה שלכם תצא אוורירית וקלילה. הסוד הוא להקפיד לנפות את כל החומרים היבשים ולהימנע מערבוב יתר שיגרום להסמכה של הבלילה.
אם אתם מכינים עוגות בעלות תוספות כמו עוגת מייפל עם אגוזי פקאן למשל, חשוב לקמח את התוספות בטרם הוספתן לבלילה, כדי למנוע את שקיעתן לתחתית ולהבטיח פיזור אחיד לכל אורך העוגה.
עוגות גבינה
עוגות גבינה הן עולם ומלואו הכולל בתוכו כללים קפדניים מאוד. במיוחד כאשר מכינים עוגת גבינה אפויה ישנם אתגרים רבים שמולם יש לעמוד כמו מניעה של שקיעת העוגה, מניעת סדקים ומניעת רטיבות של התחתית. גם עוגות גבינה קרות דורשות הקפדה על כללים מסוימת כדי להשיג תוצאה מעוררת תאבון וערבה לחך. הינה הכללים החשובים ביותר אחריהם יש לעקוב בהכנת עוגות גבינה.
בהכנת עוגה גבינה אפויה מומלץ להשתמש במצרכים בטמפרטורת החדר. הסיבה לכך היא שמצרכים רכים יאפשרו ערבוב קל ומהיר של העוגה, תוך הימנעות מגושים מיותרים. כדי להגיע לטמפרטורת המרכיבים המושלמת, מומלץ להוציא את המרכיבים מקירור כחצי שעה בטרם תחילת ההכנה של העוגה.
שימוש במרכיבים בטמפרטורת החדר יעזור לכם גם להימנע מערבוב יתר של הבלילה, דבר אשר יביא להיווצרות של בועות אוויר רבות בה. בועות האוויר הללו הן אלה המגדילות את האפשרות להיווצרות סדקים בעוגה בעת האפייה.
באפייה של עוגת הגבינה שלכם יש להקפיד על טמפרטורה נמוכה שתבטיח מניעה של התייבשות העוגה והיווצרות סדקים גם כן. כמו כן, מומלץ בחום לאפות את העוגה התבנית מונחת בתבנית מלאה במים אשר תסייע בשמירת סביבה לחה בתנור ואף תסייע באפייה אחידה.
בהכנת עוגות גבינה קרות, ישנם הרבה פחות כללים עליהם יש להקפיד. כלל אחד שבכל זאת כדאי להכיר ולאמץ הוא שימוש בגבינות איכותיות ובעלות אחוזי שומן גבוהים. כלל זה יסייע ביצירת טעם משובח ועוגה יציבה.
דרך נוספת לשפר את יציבות עוגת הגבינה הקרה היא לשלב ג'לטין בהכנה. חשוב להמיס את הג'לטין בטרם הוספתו וגם להשוות טמפרטורות בינו לבין שאר מרכיבי העוגה.
עוגות שמרים
עוגות שמרים הן עוגות קלסיות ביותר שכמעט כל ישראלי אוהב. אחת ההנאות שבעוגות אלה הוא שניתן לשלב בהן שלל טעמים מופלאים כמו שוקולד, גבינה או חלווה. ההכנה של עוגות אלה יכולה להיות מאתגרת, לכן מומלץ להיצמד למספר כללים חשובים בעת הכנתן.
אחד הטיפים החשובים ביותר הוא ללוש את הבצק במשך זמן רב, זאת בניגוד להמלצה בהכנת עוגות גבינה למשל. הלישה הרבה מאפשרת לקשרי גלוטן בבצק להיווצר, דבר המאפשר יצירת בצק אוורירי אך יציב וגמיש.
טיפ נוסף הוא להקפיד על זמן התפחה מספיק, כשעתיים בערך או למשך לילה שלם במקרר. כך תאפשרו לשמרים שבבצק לעשות את עבודתם נאמנה ותקבלו את הבצק המושלם ליצירת העוגה שלכם. כמו כן, לאחר ההתפחה הראשונית ויצירת צורת העוגה, חשוב מאוד שלא לוותר על התפחה שנייה של הבצק. התפחה זו היא אשר תאפשר לכם ליהנות מבצק רך ואוורירי ביותר.
