כך תשדרגו עוגת גבינה אפויה
עוגות גבינה אפויות הן פינוק אמיתי. משהו במתיקות ובמרקם האווירירי שלהן הופך אותן לאהובות על ילדים ומבוגרים כאחד. ביום הולדת, לקינוח סעודה חגיגית או סתם כפינוק קטן ביום של חול – אף אחד לא יכול לסרב לפרוסה לבנה וריחנית של עוגת גבינה אפויה.

ישנם מתכונים רבים להכנת עוגות גבינה אפויות נהדרות, אך אנו התכנסנו כאן כדי לדבר דווקא על הדרכים לשדרג אותן. הפשטות של העוגות הללו מאפשרת לנו להשתעשע ולשפר אותן במגוון דרכים, בלי לפגוע בקסם הבסיסי שלהן. לפניכם מספר רעיונות ומתכונים שתוכלו ליישם על כל עוגת גבינה אפויה ולהפוך אותה לחגיגה של ממש.
רוטב
כל עוגת גבינה אפויה יכולה להרוויח מרוטב סמיך שנמזג על גביה. לא משנה איזה מתכון בחרתם להכין, הרוטב הנכון ישדרג את העוגה ויעניק לה טוויסט מעניין. רוטב לעוגת גבינה יכול להיות מתוק, אך אנו בחרנו להציג כאן קלסיקה אמיתית של רוטב פירות יער חמצמץ, שמתכתב ומשלים את טעמה המתוק של העוגה ומוסיף לה צבע משגע.
להכנת רוטב פירות יער נרתיח בסיר מים עם סוכר, מיץ לימון ופירות יער בשלים. נמשיך לבשל תוך כדי ערבוב למשך כעשר דקות, עד שפירות היער רכים ומתפרקים. נעביר את הרוטב לקערה דרך מסננת, תוך דחיסה של הפירות בכפית עץ כדי למצות את טעמם. ניתן לשמור חלק מפירות היער שלמים לעיטור העוגה. לאחר שהרוטב מצטנן מעט כדאי לטעום אותו, ובמידת הצורך להוסיף מעט אבקת סוכר להמתקה, על פי הטעם האישי. נצנן את הרוטב במקרר, וניצוק אותו על העוגה הקרה רגע לפני ההגשה.
ציפוי
ציפוי הוא קרם סמיך הנמרח על העוגה בחלקה העליון, או מכל צדדיה. ציפוי עוגת גבינה הוא דרך נהדרת לשדרג אותה ולהעלות אותה לרמה הבאה. ציפויים לעוגת גבינה יכולים להיות דומיננטיים מאוד, ולהשפיע עמוקות על הטעם, המרקם והמראה שלה. הציפוי הנכון יכול גם לשמש להסתרת פגמים וחריצים על פני העוגה, במיוחד אם היא "נפלה" באפייה ואיבדה מהיופי שלה. לפניכם מתכון לציפוי מסעיר במיוחד של קרם ומרנג לימון, שמעניק לעוגה מראה חגיגי ויוקרתי.
להכנת שכבת הבסיס של קרם הלימון, נרתיח בסיר מיץ לימון עם סוכר. בקערה נפרדת נטרוף ביצים, ונוסיף אליהן בהדרגה את מיץ הלימון. את התערובת שקיבלנו נחזיר לסיר על אש בינונית. נוסיף קורנפלור שהמסנו מראש במים ונמשיך בבישול עד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה. נוסיף שמנת מתוקה, נערבב היטב ונוריד את הסיר מהאש. נניח לתערובת להצטנן, ולאחר מכן נסנן אותה אל תוך קערה, אותה נכסה ונעביר למקרר.
להכנת המרנג, ניקח סיר בינוני עם מים, נעמיד אותו על האש, ומעליו נשים קערת זכוכית עמידה לחום. בתוך הקערה נערבב חלבונים, סוכר ומלח. לאחר כעשר דקות של ערבוב, כאשר התערובת התאחדה והסוכר נמס לחלוטין, נעביר את תכולת הסיר למיקסר. נקציף את התערובת עד לקבלת קצף מרנג אחיד.
על עוגת גבינה אפויה קרה לחלוטין, נמרח את קרם הלימון בעזרת מרית, ועליו נפזר את המרנג בתלוליות גבוהות ומרשימות. כדאי לצפות גם את צידי העוגה בשכבה עבה. לקראת ההגשה נצרוב את המרנג בזהירות בעזרת ברנר.
פירורים
עוגת גבינה פירורים היא קלסיקה אמיתית. בישראל, אנו בדרך כלל מכינים את הפירורים מבסקוויטים פשוטים בעלי טעם נייטרלי, אך למעשה ניתן לבחור כמעט בכל עוגיה פריכה כדי להרכיב את שכבת הפירורים. וכדי לעשות עבודה טובה באמת, ניתן להשתמש באותה עוגיה גם לחלק התחתון הפריך של העוגה. לפניכם מתכון פשוט לקראמבל לוטוס מתוק ופריך שיוסיף לעוגה שלכם עניין וטעם חלומי.
נתחיל בטחינת בסקוויטי הלוטוס במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים מאוד. נשמור את הפירורים בצד, ונכניס לקערת המעבד קמח, קוביות חמאה ואבקת סוכר. נערבל אותם יחד למשך מספר דקות, עד שנקבל בצק מתפורר. נוסיף ביצים ואז את פירורי הלוטוס ששמרנו בצד, ונמשיך בעיבוד עד לקבלת גוש בצק אחיד יחסית, אם כי עדיין מתפורר. נוציא את הבצק מהקערה, נאחד אותו לכדור, נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקפיא למשך חצי שעה לפחות.
כחצי שעה לפני שהעוגה שלנו מסיימת את אפייתה נוציא אותה מהתנור, ונפורר על גביה את הכרמל. למי שאוהב פירורים אחידים, כדאי להשתמש בפומפיה גסה. אחרת, ניתן לפורר את הבצק בידיים. נחזיר את העוגה לתנור לסיים את אפייתה, עד שהקראמבל הופך זהוב ומפזר במטבח ניחוח חלומי.
