כך תכינו ארוחה חורפית חלבית
לא תמיד צריך לחכות עד שבועות כדי לערוך ארוחה חלבית טעימה ומפנקת. אין כל ספק שארוחות על טהרת החלב והגבינות הן מהמשובחות ביותר שיש. אם חשקה נפשכם בארוחה חלבית בבוקר של חורף קר, אלו המאכלים שתרצו להגיש בשולחן.

מרק שמנת ופטריות
פטריות הן ירק של חורף, והן משתלבות באופן מושלם בתוך השמנת. אם אתם רוצים להכין מרק שמנת ופטריות, מלא בטעמי חורף, רצוי שתכניסו למרק שלכם גם יין לבן מתוק וגם עשבי תיבול כמו בזיליקום, תימין ורוזמרין וגם אגוז מוסקט לקבלת טעמי חורף חמימים. את המרק הזה חובה להגיש לצד באגט טרי וחם. תוכלו למרוח עליו חמאה ולטבול בתוך המרק או שתוכלו לפרוס פרוסות באגט עם מעט שמן זית, שום ופרמז'ן קלויות בגריל של התנור. כך או כך יצא לכם מרק חורפי משגע שתוכלו להתחיל איתו את הארוחה.
לזניה חלבית וריחנית
לזניה חלבית היא מנה מושלמת לארוחה חלבית חורפית. יש שלל מתכונים ב10 דקות שתוכלו להפיק מהם לזניה נהדרת וטעימה במיוחד. לזניה על בסיס של רוטב עגבניות משובח, שנמזג אל תוך כלי ההגשה ועוטף בעדינות את דפי הלזניה הדקים, שמעליהם שכבת גבינות טעימה ועלי בזיליקום טריים שישאירו את טעמם העז במנה כחותמת ברורה. שוב רוטב עגבניות ושוב התהליך מחדש, רק שבסיום את הכול יעטוף רוטב בשמל מצוין, שעליו יונחו פרוסות עגבנייה טרייה ועלי בזיליקום טריים. בסוף האפייה תתקבל לזניה אלוהית שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה.
פיצה ביתית
במסגרת הארוחה החלבית שלכם, תוכלו להגיש גם פיצה ביתית שאפויה עם הרבה אהבה. מתכון לפיצה יסייע לכם להכין אותה בזריזות ובדייקנות. כך תדעו בדיוק מה להכניס אל רוטב העגבניות כדי לקבל את טעם הפיצה, איזה סוג של בצק ללוש לקבלת התחתית של המאפה האהוב בעולם, ואולי אפילו רעיונות מקוריים לתוספות שמעולם לא חשבתם לנסות על גבי הפיצה שלכם. אולי תגלו שאתם מאוד אוהבים אננס וחלפיניו, או פלפלים קלויים וגבינת עיזים ועוד שילובים מגניבים שממש כדאי לכם לנסות.
סלט של חורף
סלט כזה חייב להיות סלט חם. ייתכן שיהיו בו פטריות חמות שיקפיצו את טעמי הסלט או אולי דווקא עלי תרד או קייל, שטיגנתם קלות על המחבת כדי לקבל את הטעם החמים. מה עוד בסלט? גרעינים שונים כמו גרעיני דלעת וצ'יה, אגוזי מלך, חמוציות להענקת טעם מתקתק ואפילו תפוח אדמה שאפיתם בתנור או קוביות של בטטה ברוטב צ'ילי מתוק שיצאו חמות חמות מהתנור. תוכלו להכין רוטב פשוט של שמן זית עם מלח ולימון או רוטב יותר דומיננטי של מיונז שום-שמיר שיקפיץ לכם את הטעמים למחוזות חדשים.
פאי תפוחים חם
אי אפשר להכין ארוחה חלבית מבלי להגיש קינוח חם ומנחם. פאי התפוחים נברא למשימה הזו. מלית תפוחים חמה וריחנית בשילוב של אגוזי מלך וצימוקים מתובלנים עם קינמון, מעט ציפורן והל. המלית הזו יושבת בתוך בצק פריך ונימוח, שכל מטרתו הוא להעניק לכם את הביס המושלם. לאחר שהפאי הריחני מגיח מהתנור החם, פרסו ממנו מיד פרוסה גדולה והניחו לצידו כדור של גלידה וניל.
עוגת גבינה אפויה
מי שלא יכול לחשוב על להגיש קינוח שהוא לא עוגת גבינה אפויה, שלא יילחם בעצמו. אפו עוגת גבינה בתנור בחום נמוך ותנו למלכה הלבנה את הזמן הנדרש כדי להגיע אל התוצאה האופטימלית. אם אתם רוצים לגוון תוכלו להגיש אותו עם קרם קרמל חמים, שישאיר לכם טעמי חורף עמוקים בפה ובלב.
