יום שישי את יודעת, יש בבית ארוחה – טיפים להכנת ארוחת שישי מרשימה
יום שישי הוא יום של הכנות, תבשילים שמתבשלים, ריח מבית אמא, סלטים טריים או מבושלים, הכול הולך על השולחן. אין ספק כי ארוחת שישי בערב אינה מזכירה את ארוחת הערב הרגילה של שאר ימות השבוע. זו בדיוק הסיבה שנדרשת מכן הכנה יצירתית יותר הכרוכה בהשקעה שאינה מאפיינת את יתר הימים. רוצות לדעת איך עושים זאת בקלות ובמהירות? הגעתן למקום הנכון.

טיפ מספר אחד
הכלל הראשון בארוחות מהירות הוא לבחור מנות שאינם מצריכות הכנה ממושכת, אלא מתבטאות בטעמים מצוינים, חומרי גלם איכותיים והכנה מהירה במיוחד. למשל סלמון בתנור. מלך הדגים מחזיק בבשר עסיסי ובשרני, מלא באומגה 3 ונחשב לאחד הדגים הטעימים, הבריאים והקלים להכנה. כך תכינו את המלך הזה במספר רגעים בודדים שיהפוך למנת הדגל בשולחן. הניחו את הנתחים על השיש כאשר צד העור פונה כלפי מטה, מרחו עליהם שמן זית, שום, מלח, פלפל שחור וכל תבלין נוסף שתרצו. סחטו על הנתחים מיץ הלימון באופן שווה ועסו אותם היטב מכל הכיוונים. כעת, העבירו את הנתחים אל תבנית אפייה עם נייר אפייה והכניסו לתנור לחום של 200 מעלות עד 20 דקות. ואם מתחשק לכן להקפיץ קצת טעמים תמיד תוכלו לשלב לו את השילובים הבאים:
ליצירת סלמון בטעמים מתקתקים יש להכין מרינדה של דבש, מלח, פלפל שחור ותימין.
ליצירת סלמון בטעמים פיקנטיים יש להכין מרינדה שבה יש כמון, מעט קינמון, צ'ילי אדום גרוס, מלח, לימון טרי וקורט סוכר חום.
ליצירת סלמון בטעמים מרעננים יש להכין מרינדה ממיץ לימון טרי, שמן זית, צרור שמיר טרי, מלח ופלפל שחור גרוס.
ליצירת סלמון בטעמים אסיאתיים יש להכין מרינדה עם שורש של ג'ינג'ר טרי קלוף ופרוס, כמה שיני שום ורוטב סויה.
וליצירת סלמון ברוטב טריאקי מתקתק יש להכין מרינדה מרוטב טריאקי, מעט סילאן, מיץ מלימון טרי, חרדל דיז'ון או רגיל(לפי העדפתכם) ומספר שיני שום קצוצים גס.
טיפ מספר שתיים
הכלל השני להכנת ארוחת ערב מהירה אך מרשימה לא פחות היא להשתמש במוצר אחד שיהפוך להיות הבסיס של מספר דברים. למשל – חסה. זה בסיס מצוין להכנת מספר סלטים טריים ומרעננים שתוכלו להגיש על השולחן. כך תשתמשו בבסיס החסה להכנת מספר סלטים מהירים במיוחד.
סלט חסה עם בצל ירוק ושמיר – סלט קליל ומרענן שתמיד כיף לאכול. להכנתו יש לשטוף עלי חסה היטב, לייבש אותה ולחתוך אותה לרצועות דקות. כדי לעשות זאת הניחו את עלי החסה אחד על גבי השני, גלגלו אותם יחד והחלו לחתוך רצועות דקיקות. אחר כך, שטפו היטב צרור של שמיר, נקו את הגבעולים וקצצו אותו דק דק. לסיום הוסיפו כמה בצלים ירוקים וחתכו אותם לפרוסות. הניחו את כל המרכיבים בקערה גדולה, הוסיפו שמן זית, מיץ לימון טרי ומלח וערבבו היטב.
סלט עלים ברוטב ויניגרט – אל עלי החסה ששטפתן וייבשתן הוסיפו כעת עלי בייבי, חתכו נקטרינה, הוסיפו אגוזי מלך, חמוציות מתוקות, גרעיני דלעת קלויים וערבבו הכול עם רוטב ויניגרט. לסיום גררו מעל הסלט המצוין הזה גבינת מנצ'גו מפנקת.
סלט חסה וגבינה כחולה – גבינה כחולה היא כזו בעל טעם עוצמתי שלא ניתן להתעלם ממנה. אם אתם רוצים להגיש סלט חסה עימה, חשוב ליצור איזון של הטעמים ולשלב אותה לצד פירות מתוקים שיחמיאו לטעמה הדומיננטי. פירות שמתאימים לגבינה כחולה הם אגסים וענבים. ניתן להוסיף גם סלק מבושל משום שהוא מקבל טעם מתקתק שמשתלב עימה באופן מושלם. לצד כל אלו תוכלו להוסיף לסלט, אגוזי מלך, קשיו, חמוציות מסוכרות, פקאן קלוי או מסוכר, גרעיני חמנייה קלויים ועוד. אל החסה תוכלו להוסיף גם עלי אנדיב שטעמם מעט מריר לאיזון של הסלט.
טיפ מספר שלוש
אם כבר עסקינן בארוחה מהירה, יש להתאים לה גם קינוח שכזה. לכן נבחר בקינוח קליל שתמיד מנצח עוגות בחושות. העוגות הללו תמיד קלות ומהירות הכנה, בעלות טעם משגע וניחוח משכר שמתפשט ברחבי המטבח והבית. תוכלו להכין אפילו מספר עוגות בתבניות אינגליש קייק ובכך לשדרג את הטעמים. החל מעוגת שיש ועד לעוגת קפה, מייפל בחושה, גזר וקינמון ועוד שלל עוגות נפלאות שהכנתם אורכת כעשר דקות בלבד.
