יום הולדת בפסח? זה מה שתכינו למסיבה! – תוכן קולינרי | השף הלבן

יום הולדת בפסח? זה מה שתכינו למסיבה!

אם יום ההולדת שלכם או של אחד מקרובי משפחתכם יוצא על חג הפסח, אתם וודאי תוהים איזה קינוח שווה תוכלו להכין בלי קמח. רק בגלל שחמץ אינו בא בחשבון זה לא אומר שאתם חייבים לוותר על הפינוק המתוק ביום ההולדת.

מאת: עורך השף הלבן
יום הולדת בפסח? זה מה שתכינו למסיבה!

אספנו עבורכם מספר רעיונות נפלאים לקינוחים כשרים לפסח שישדרגו את יום ההולדת.  

 

עוגת שוקולד 

 

קינוח יום ההולדת הקלאסי ביותר היא עוגת השוקולד כמובן, בלעדיה אף חגיגת יום הולדת לא תהיה שלמה. לכן, באופן טבעי הקינוח הראשון שנציג בפניכם היא עוגת שוקולד לפסח עם קמח מצה. על אף שישנם במתכון תחליפים לקמח הלבן המסורתי, הטעם של העוגה עדיין משובח ומשמח לא פחות. כך תכינו את העוגה המצוינת הזו: 

 

מחממים את התנור מראש לחום בינוני. מפרידים חלמונים וחלבונים לשתי קערות. לקערת החלמונים מוסיפים שמן וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים אבקת קקאו, קמח תפוחי אדמה, קמח מצה, מים, סוכר וניל ואבקת אפייה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.  

 

את החלבונים בקערה השנייה מקציפים היטב, תוך הוספה הדרגתית של סוכר, עד לקבלת קצף אחיד. מאחדים בין שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות, כדי שהקצף לא ישבר.  

 

מרפדים תבנית עוגה בנייר אפייה ושופכים פנימה את בלילת העוגה. מכניסים לתנור המחומם מראש למשך כארבעים דקות.  

 

בינתיים מכינים את הקרם לעוגה. בסיר מניחים סוכר, אבקת קקאו ומים. מערבבים היטב עד שאין גושים. את התערובת מחממים על אש קטנה וכאשר היא מתחילה לרתוח מוסיפים קוביות שוקולד, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים תמצית וניל וחמאה, מערבבים שוב ומורחים את הקרם על העוגה. ניתן לעטר בשבבי קוקוס. מומלץ להגיש בליווי קצפת.  

 

עוגת גבינה 

 

לא כל האנשים מחבבים את עוגת השוקולד. במקום, הם מעדיפים ליהנות מעוגת גבינה נימוחה ואוורירית. לכן, יצרנו עבורכם מתכון של עוגת גבינה כשרה לפסח, אותה תוכלו להכין בקלות רבה. כדי לשדרג את העוגה בסיום, אנו ממליצים לעטר בתותים טריים או בכל פרי אחר שאתם אוהבים. כך תכינו את העוגה הנהדרת הזו: 

 

מרפדים תחתית תבנית בנייר אפייה. מחממים את התנור מראש לחום בינוני-נמוך, כאשר תבנית התנור הגדולה נמצאת במדף האמצעי.  

 

בקערה מקציפים חלבוני ביצים עם סוכר, עד לקבלת קצף מבריק וגמיש. בקערה נפרדת מערבלים יחד גבינה לבנה, חלמונים, סוכר, תמצית וניל, גרידת קליפת לימון, מיץ לימון וקמח תופח כשר לפסח, עד לקבלת תערובת אחידה. בקערה נוספת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.  

 

את הקצפת מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבלים במהירות נמוכה, עד לאיחוד חלקי. מוסיפים את קציפת החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול במרית עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.  

 

את בלילת העוגה מעבירים לתבנית האפייה המרופדת. מניחים את התבנית בתוך תבנית התנור ואופים במשך עשרים וחמש דקות. לאחר מכן מעבירים סכין בדפנות התבנית ומחזירים לתנור. אופים במשך כחצי שעה נוספת, עד שמרכז העוגה כמעט יציב. לאחר מכן מכבים את התנור ומאפשרים לעוגה להצטנן בתוכו למשך חצי שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לגמרי. כעת, מכסים את העוגה ושומרים במקרר במשך חצי יממה לפחות.  

 

מצות בקרמל ושוקולד 

 

אם אתם מחפשים מתכון לנשנוש מתוק לכבוד חגיגות יום ההולדת, זהו המתכון המושלם עבורכם. שילוב פשוט אך מדויק של מצות, סוכר, חמאה, שוקולד ואגוזי פקאן, ייצור קינוח ממכר שתרצו להכין ללא הפסקה בחג הזה. מה שטוב עוד יותר זה שמדובר במתכון פשוט ביותר ומהיר, שלא ידרוש מכם לבלות זמן רב מדי במטבח. כך תכינו את הנשנוש הנפלא הזה: 

 

מחממים את התנור מראש לחום גבוה. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעליו מניחים נייר אפייה. מסדרים את המצות על גבי התבנית כאשר הן צמודות האחת לשנייה.  

 

בסיר קטן שמים חמאה וסוכר ומביאים לסף רתיחה. מבשלים במשך כשלוש דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת נעשית סמיכה, אחידה ובעלת צבע קרמלי עמוק. מסירים את הסיר מהאש ושופכים את הקרמל על המצות. אופים בתנור במשך חמש דקות, עד שהקרמל מבעבע ומשחים.  

 

מוציאים את המצות מהתנור ומפזרים מעליהן שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ. ממתינים עד שהשוקולד נמס ומורחים. מפזרים אגוזי פקאן. מקררים במקרר במשך כחצי שעה וחותכים באמצעות סכין גדולה וחדה.  

יום הולדת בפסח? זה מה שתכינו למסיבה!

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.