5 עוגות קלות להכנה בסוף השבוע - תוכן קולינרי | השף הלבן

חמש עוגות קלות להכנה בסוף השבוע

כשסוף השבוע בפתח ומתכננים את מתכוני הארוחות המלאות, לקינוחים יש מקום של כבוד כחלק מהמנות. קינוחים יכולים להיות מורכבים, אך גם מאפים פשוטים ומהירי הכנה שייתנו הרגשה של בית וניחוח של שבת. גם כשלא מארחים, סוף שבוע בלי עוגה מלווה בתחושה שחסר משהו. הכנת עוגה יכולה להיות גם ספונטנית, מהירה ובעלת מתכון בסיסי ומצרכים שיש תמיד בבית.

מאת: עורך השף הלבן
חמש עוגות קלות להכנה בסוף השבוע

יש עוגות שמצריכות הכנה ארוכה, קניית מצרכים מיוחדים, הכנת בצק והתפחה או הפרדת ביצים והקצפה, אבל יש גם אפשרות אחרת. לפניכם רעיונות לחמישה מתכונים לעוגות קלות שתוכלו להכין לקראת סוף השבוע. 

 

בוחשים ומכניסים לתנור 

 

עוגות בחושות הן ביטוי כוללני לעוגות שונות, שהמשותף להן הוא ערבוב כמה מצרכים ביד או באמצעות מערבל בסדר מסוים או באופן אקראי, העברה לתבנית ואפייה בתנור. אלה יכולים להיות מאפים עם פירות, עם אגוזים, עם ירקות שונים, עם תבלינים או עם שוקולד, אבל הם תמיד יפיצו ריח של ביתיות, ריח של פעם, ריח שגורם לרצות להישאר בבית עם כוס תה או קפה וליהנות משהייה משפחתית.  

 

עוגת בננות ריחנית ורכה 

 

בימים שבהם יש בבית בננות רכות ואתם רוצים לנצל את ההזדמנות להציל אותן מלהשחיר וגם לעשות משהו טוב עבור בני המשפחה, המתכון הזה לעוגת בננות הוא בדיוק בשבילכם. עוגה רכה, רטובה במידה ונהדרת להתחיל איתה את היום באנרגיות טובת ובריאות. בקערה אחת מועכים כמה בננות, להן מוסיפים קמח, ביצים, סוכר חמאה, מעט קינמון ואגוזים גרוסים ואופים בחום בינוני כארבעים דקות בתבנית אינגליש קייק. ריח האפייה שמזכיר ימים נשכחים בילדות יתפזר בבית בתוך זמן קצר ואפשר לאכול את העוגה עוד כשהיא חמימה. 

 

עוגת תפוזים אוורירית 

 

כשהחורף מתקרב, הימים מתקצרים ומתקררים והתפוזים נמצאים בשפע, מגיע הרגע שבו מחליטים  מכינים עוגת תפוזים. אומנם תמיד ניתן למצוא מיץ תפוזים מוכן במרכולים, אבל כשיש שפע של תפוזים טריים על השולחן, עוגת תפוזים נראית הדבר הנכון ביותר לעשות. כעוגה בחושה קלאסית, ההכנה קלה ואורכת מספר דקות. ראשית סוחטים תפוזים למיץיוצקים לקערה ביצים, סוכר, שמן, אבקת אפייה, קמח, תמצית וניל, קליפת תפוז מגוררת ואת מיץ התפוזים שהכנתם ובוחשים היטב עד לאיחוד כל המרכיבים. אופים בחום בינוני עד להזהבה ונהנים מהניחוח שמתפשט במטבח. מעל העוגה האוורירית, הגבוהה והרכה אפשר לפזר אבקת סוכראם רוצים שהיא תהיה רטובה עוד יותר, אפשר לשפוך מעט מיץ תפוזים שבושל עם סוכר מעל העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ומעליה תוכלו לפזר קוקוס טחון.  

 

עוגת שוקולד פרווה מהירה 

 

אף על פי שזו עוגת שוקולד, המתכון הבסיסי כולל קקאו ולא שוקולד, כך שאפשר להכין אותה גם אם לא נערכתם מראש ואין חפיסת שוקולד בבית. אם הילדים מחליטים להזמין חברים או אם נזכרתם שהבטחתם להביא קינוח לקבלת שבת בבית הספר, בגן או לכינוס חברתי  בתוך כמה דקות הבלילה יכולה להיות כבר בתנור. להכנת העוגה בוחשים בקערה קמח, ביצים, אבקת אפייה, סוכר, שמן, קקאו ומים חמים. מערבבים היטב את כל המרכיבים ויוצקים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת. אם תרצו לקשט את העוגה לאחר שהתקררה אפשר למרוח קרם שוקולד פרווה, סוכריות, פתיתי קוקוס טחון ועוד.   

 

בחושה מהירה עם גבינה 

 

עוגות גבינה הן המעמד הגבוה של עולם הקינוחים, ויש להן מעריצים רבים. יש קינוחי גבינה שמצריכים הקצפה, הפרדת ביצים, שילוב עם קרמים שונים ושכבות. לא במקרה הזה. כשמדובר על עוגה בחושה אין צורך לפנות זמן רב, ובכמה דקות העוגה יכולה להיות כבר בתנור. מערבבים בקערה במקצף ידני או במערבל חשמלי גבינה לבנה, סוכר, שמן, סוכר וניל, ביצים, קמח תופח וקוקוס טחון. אופים בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות. על העוגה המוכנה אפשר לפזר אבקת סוכר לאחר שהתקררה. 

 

עוגת מייפל רכה וריחנית  

 

מייפל הוא אחד הרטבים הריחניים ביותר גם כשהוא מצוי עדיין בבקבוק. אפשר להוסיף אותו לפנקייק, לתבשילים, לקינוחים שונים, ואפשר לאפות איתו עוגת מייפל בחושה בתוך דקות. בוחשים בקערה אחת את כל המצרכים לפי הסדר: ביצים, סוכר, שמן, יוגורט, סוכר וניל וקמח תופח. אופים כארבעים דקות בחום בינוני, וכשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה סירופ מייפל ואם רוצים מפזרים מעליה אגוזי מלך קצוצים.  

חמש עוגות קלות להכנה בסוף השבוע

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.