המרקים הכי מומלצים לעבור איתם את החורף
עונת החורף מביאה עימה שלכת יפהפייה שצובעת את הרחובות בגוונים כתומים, צהובים ואדומים, היא מביאה עימה גשמי ברכה, עננים כבדים הנעים ברקיע באיטיות וגם את הרצון להתחמם עם צלחת של מרק מהביל שזה עתה סיימתם להכין ואתם כבר משתוקקים לטעום אותו. אספנו עבורכם מספר המלצות למרקי חורף מעולים.

מרק מינסטרונה
המרק האיטלקי הטעים הזה, הוא למעשה מעין מרק ירקות עשיר. מינסטרונה הוא שם כולל למרקים איטלקיים שנהוג להכין אותם משלל ירקות ולעיתים אף להוסיף להם פסטה או אורז. המרק נחשב למזין במיוחד, יש לו ריח נפלא והוא לא בעל מתכון אחיד. ברחבי איטליה ניתן למצוא אותו בגרסאות שונות כאשר בחלקן הוא צמחוני ובחלקן בשרי. הוא נחשב לאחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי ואין לנו כל צל של ספק שאתם תתאהבו בו מיד עם הביס הראשון. מה שבטוח שהוא יחמם אתכם היטב ביום חורף קר.
מרק בטטה ושמנת
אחד המרקים המנחמים והמשביעים ביותר הוא מרק כתום שעשוי על טהרת הירקות הכתומים בשילובה של שמנת אחת שתהפוך את מרקמו לקטיפתי ועדין. כדי להשיג טעמים נהדרים במרק הזה ניתן לשלב אותו בעת הבישול עם יין לבן ולהוסיף לו תבלינים כמו אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומלח. לאחר שהירקות מתרככים יש לטחון אותם עם מוט בלנדr ולהמשיך את הבישול עם השמנת. בסיום ההכנה יתקבל מרק נהדר, חם ומנחם שישכיח מכם את החורף מיד.
מרק של ירוקים
אחד המרקים הכי טעימים ומזינים שיש הוא מרק אפונה. למרק זה יש גרסאות רבות אך הגרסה שבה בחרנו להתמקד היא דווקא זו שמשולבים בה ירוקים רבים המעניקים לאפונה גם טעם עשיר וגם המון בריאות למי שאוכל אותו. המרק מכיל סלרי, כוסברה ופטרוזיליה. מי שרוצה לרענן קצת את המנה יכול אפילו להוסיף מעט עלי נענע. כשכל הירוקים הללו מתבשלים יחד יוצא מרק נהדר שאין שני לו.
מרק ירוק נוסף שהוא מושלם לעונת החורף הוא מרק ברוקולי. הירק הירוק בעל התפרחות השובבות יעניק לכם מרק קטיפתי במיוחד בתוספת שמנת ממש כמו מרק הבטטה. מדובר במרק בריא ומזין מאין כמוהו ובעל טעמים נהדרים. נמליץ לכם לאכול אותו לצד באגט שעליו הנחתם פרוסה של גבינת עיזים והכנסתם לתנור במצב של גריל. גבינת העיזים תימס מעט ותיצרב מעט ותקבל מרקם מושלם לצד מרק ברוקולי מפנק.
מצוננים? זה המרק עבורכם
מרק העוף הוא אחד המרקים הכי מזוהים עם החורף, שכן זוהי עונת ההתקררות. אם אכן התקררתם ואינכם מרגישים בטוב, המרק הזה יעניק לכם כוחות ואנרגיות מחודשים. המפתח למרק הוא כמובן העוף שמומלץ להשאיר עליו את העור כדי לקבל את מלוא האפקט של השומן במרק. תוכלו כמובן לגבות אותו עם ירקות שונים דוגמת גזר, תפוח אדמה, בצל, סלרי, קישואים ועוד או לחילופין להגיש אותו כמרק צח עם אטריות דקיקות וליהנות מכל לגימה עד שתבריאו לחלוטין.
מרק קובה טעים
מרק הקובה הוא מרק טעים במיוחד אשר יש לו גרסאות רבות שכולן טעימות! הקובה היא מעין כופתה שמכינים מסולת או ג'ריש ויש המערבבים בין השניים. את הכופתאות נהוג למלא בבשר כאשר לכל סוג של קובה יש את סגנון הבשר שמתאים לו ואת סוג המרק שילווה אותו. כך לדוגמה יש מרק קובה אדום (מטפוניה), מרק קובה סלק, מרק חמוסטה צהוב וחמצמץ ועוד מגוון רחב של מרקים מזינים עם כופתאות בשר משביעות.
מרק תירס כמו בסין
חובבי המטבח האסייתי ייהנו במיוחד ממרק תירס צהוב שמשלב את גרעיני התירס בתוך המרק. את המרק הטעים אפשר לאכול בכיף כיוון שהוא בעל גוון טעם מתקתק, בין הטעמים המזוהים עם המרק תוכלו להבחין מיד בטעמה של הסויה המעניקה לו את טעמי המזרח האהובים. אל תשכחו להגיש אותו עם מעט בצל ירוק ויש לכם מנה מושלמת ליום גשום במיוחד.
מרק אדום אש
מרק העגבניות הוא אחד המרקים העשירים ביותר שתוכלו למצוא. יש לו טעם עמוק של עגבניות שבושלו במיטב התבלינים. את המרק נמליץ לכם לשלב עם אטריות עבות כך שיקבל נפח והרבה טעם ואף להוסיף לו גם גבינה בולגרית או גבינת פטה קשות, אשר מרקמן הופך לרך ונימוח בעת שילובן במרק המהביל.
מרק בצל צרפתי
הצרפתים אשר תחת ידם יצאו שלל מתכונים נפלאים לא פספסו גם עם מרק הבצל. מדובר במרק עשיר בטעמים, מעט מתוק ובעיקר מנחם אשר נהוג לאכול עם באגט קלוי שעליו יש גבינת פרמז'ן מותכת. זוהי חוויה בפני עצמה וודאי כזו שמושלמת ליום חורפי שבו תוכלו להתפנק עם מרק נהדר, חם וטעים.
עוד מרק צרפתי המשמש לא פחות כאנטיביוטיקה של הטבע הוא מרק השום. אומנם מרקמו קטיפתי ומשולבת בו חמאה עדינה אך טעמיו של השום הדומיננטי מורגשים בהחלט, ולכן אם אתם חובבי שום זהו המרק המושלם עבורכם.
