האחת והיחידה: עוגת גבינה
בעוגת גבינה יש איזשהו קסם – היא חגיגית ומרשימה, ולא משנה אם זו עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה פירורים כל ביס ממנה לוקח אותנו לגן עדן. זו אחת הסיבות שכל קונדיטוריה שמכבדת את עצמה רוחשת לה מקום של כבוד.

צוות
אתר השף הלבן, הרואה את עצמו כחלק בלתי נפרד מתרבות האפייה ועולם המתכונים בישראל
החליט לקחת על עצמו משימה לא פשוטה: מצעד עוגות גבינה. זה דרש הרבה מאמץ: חיפושים
של מתכונים, ערבוב מצרכים, אפיית עוגות, המתנה מורטת עצבים ואפילו הקרבה את היקרה
לנו מכל – הקיבה שלנו – וכל זה בשביל לדרג אחת ולתמיד ולהכתיר את עוגות הגבינה
המנצחות של ישראל! אז קבלו אותן:
אין
דבר שהולך טוב יותר עם עוגת גבינה מאשר תותים. במקום השישי, עוגת גבינה עם תותים מדובר במתכון מנצח לעוגת גבינה אפויה בשילוב מחית תותים טרייה שמכינים
לבד. מכינים את מלית הגבינה ואת מחית התותים בנפרד ולאחרי יציקת התערובת לתבנית,
יוצקים את מחית התותים בעדינות מעל. לאחר האפייה יש לצנן את העוגה לפחות לילה במקרר
לפני ההגשה. ואם אתם שואלים אתם עצמכם איך הצלחנו להחזיק את עצמנו לילה שלם לפני
שטעמנו מהעוגה? התשובה היא שלדברים הטובים באמת שווה לחכות!
במקום
החמישי נמצאת עוגת גבינה לא בצורה הקלאסית שלה, אלא בצורה קלילה ומושלמת לאירוח –
חיתוכיות עוגת גבינה, שוקולד לבן וקוקוס. החיתוכיות מורכבות משלוש שכבות: בתחתית
בצק פריך ונימוך, מלית קרם עם שוקולד לבן וקוקוס וציפוי של שמנת מתוקה ושוקולד
מריר. המתכון פשוט להכנה ואין לנו ספק שיעמוד בציפיות של כל אורח (ושל עצמכם).
לפעמים
לא ברור אם הביסקוויטים משדרגים כל עוגת גבינה או שדווקא הגבינה היא זו שמרימה את
הביסקוויטים. כך או כך, זו עוגה המתקבלת בברכה בכל בית ולכן לא מפתיע אותנו שבמקום
הרביעי והמכובד בדירוג שלנו נמצאת עוגת ביסקוויטים. ובכל זאת, לא מדובר בגרסה
הקלאסית של עוגת הביסקוויטים שאנחנו מכירים – יש בה שילוב של ביסקוויטים ועוגיות
שונות, מיכלי גבינה וכמובן שמנת מתוקה. העוגה קלה להכנה, מהירה ולא דורשת תנור –
ובגדול, אנחנו לא מצליחים להבין למה אתם עוד קוראים כאן ולא רצים למטבח להכין אותה.
מי
לא אוהב ריבת חלב? ממרח מתוק שתמיד מזכיר לנו את הטיול לדרום אמריקה ומזמן הפך
למצרך חובה בכל בית. היו לנו התלבטויות רבות האם להכניס את העוגה לרשימה ובאיזה
מקום, ובממלכתיות מרשימה, עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב פשוט ענתה לנו על כל
הדרישות: עוגת גבינה קלאסית אבל עם טוויסט ייחודי של ריבת חלב, קלה להכנה, לא
דורשת יותר מ-20 דקות של עבודה והצינון במקרר דורש רק שש שעות (אל תרימו גבה –
בהשוואה לעוגות גבינה אחרות שדורשות לפחות לילה במקרר לפני ההגשה, זמן המתנה של שש
שעות נשמע סביר ואפילו מבורך).
כיאה
למקום השני והמכובד ברשימה שלנו, עוגת הגבינה בציפוי דובדבנים דורשת קצת מיומנות,
מיועדת לשפים חובבניים וצינון של לילה לפחות במקרר. אבל באמת, שהיא שווה כל דקה.
מלית הגבינה טומנת בחובה גם מעדן YOLO שוקולד לבן ומיץ
לימון, וציפוי הדובדבנים בשילוב יין אדום – הם אלה שעושים את כל ההבדל.
היא
גבוהה, היא אפויה, היא יפה והיא פשוט… טעם של בית! במקום הראשון
בחרנו את עוגת גבינה של פעם. מדובר בעוגת גבינה קלאסית – מוקפת בבצק, בלי שמנת, בלי קצפת,
עיטורים או תוספות – ובכל זאת לא חסר בה כלום. היא תדרוש מכם קצת עבודה, עם תחתית
בצק והכנת המלית, האפייה והצינון ועדיין היא שווה כל דקה של השקעה. זו בדיוק עוגת
הגבינה שאתם מפנטזים עליה כשבא לכם עוגת גבינה.
בינינו,
לא צריך תירוץ או חג כדי להכין עוגת גבינה, היא תמיד מבורכת ורצויה – ליד הקפה,
כקינוח בסוף הארוחה, לאירוח או סתם להתחיל את הבוקר בטוב. המבחר הוא אין סופי החל
מעוגת גבינה קלאסית, עוגות גבינה אפויות או קרות ואפילו עם תוספות של פירות,
שוקולדים או ממרחים, ולכן היה לנו חשוב לתת לכם את הטופ של הטופ. אז סמכו עלינו
ופשוט רוצו למטבח!
