ארוחה קלילה באפס מאמץ
לעיתים אין כוח להתאמץ בהכנת ארוחת ערב או צהריים כשמגיעים הביתה אחרי יום עמוס. לפעמים מתחשק אוכל חם וטעים במינימום מאמץ. פשטידות וקישים הם הפתרון המושלם לארוחה שכזו. מערבבים את כל המרכיבים יחד, מכניסים לתנור ותוך חצי שעה יש ארוחה שלמה וחמה, ואם מוסיפים כמה ירקות חתוכים בצד, מתקבלת ארוחה מושלמת. הנה כמה רעיונות לפשטידות וקישים קלים שאינם דורשים מיומנויות מורכבות או זמן הכנה ממושך.

קיש גבינות וברוקולי בקלי קלות
ההבדל בין פשטידת ברוקולי לקיש ברוקולי הוא בתחתית, לקיש יש תחתית ולפשטידה אין. למתכון הזה נצטרך תחתית בצק וכדי להכינו נוכל להשתמש בבצק עלים מוכן שאותו נניח בתבנית אפייה משומנת באופן מדויק. נפזר על הבצק פרחי ברוקולי שאותם תוכלו לקחת משקית של ברוקולי קפוא או להרתיח פרחי ברוקולי טרי בסיר מים עם מלח עד שיתרככו. בקערה נפרדת נכין את תערובת הגבינות שלנו – גבינת חמד או בולגרית שנחתוך לקוביות קטנות או נפורר, שמנת לבישול, קמח, אבקת אפייה, ביצים, מלח ופלפל. נערבב הכל יחד ונמזוג מעל הברוקולי. נפזר מעל גבינה צהובה מגורדת, נכסה בנייר אפייה ונכניס לתנור לעשרים דקות עד חצי שעה, עד שהבלילה מתייצבת והבצק מתחיל להשחים, נוריד את נייר האפייה ונשאיר בתנור לעוד כמה דקות לקבלת ציפוי פריך וקראנצ'י. סלט חסה רענן עם מעט מיץ לימון ושמן זית, יכול להתאים כדי להשלים את הארוחה.
פשטידת תירס ואטריות לילדים
פשטידה נהדרת ומהירה שילדים אוהבים, וגם מבוגרים ייהנו ויישבעו ממנה. נבחר באטריות עבות שאותן נבשל לפי הוראות היצרן. לאחר מכן נסנן את המים ונוסיף אל סיר האטריות שמנת לבישול, ביצים, שמנת חמוצה, תירס מקופסת שימורים, גבינה צהובה מגורדת, מלח ופלפל. נשמן תבנית אפייה ונפזר בתחתית פירורי לחם שעליהם נשפוך את תערובת הפסטה ומעל נוסיף עוד קצת גבינה צהובה מגורדת. נכניס לתנור למשך כחצי שעה עד שפשטידה מזהיבה. פשטידה זו מצוינת גם ביום המחרת, כך שאפשר לאחסן אותה במקרר ולחתוך ממנה פרוסה ולקחת לעבודה לארוחת צוהריים ביתית ומשביעה.
פשטידת בצל מצוינת
הפשטידה הזו כל כך טעימה שלא תפסיקו לאכול אותה. היא יכולה להתאים לארוחת ערב קלילה לצד צלחת עם ירקות חתוכים למקלות שאפשר לנשנש. נטגן היטב פרוסות בצל סגול עד שייצרבו מעט. במקביל נערבב בקערה ביצים יחד עם שמנת לבישול, נוסיף קוביות של גבינת חמד ואת הבצל המטוגן ונערבב היטב. נוסיף קמח ונמשיך לערבב עד שהוא ייטמע היטב ולא יישארו גושים. את התערובת נעביר לתבנית אפייה משומנת ונכניס לתנור לחצי שעה עד שהפשטידה מזהיבה יפה. נוציא את הפשטידה וניתן לה להתקרר. בינתיים נכין מקלות מלפפון, גזר, גמבה, קישוא וקולורבי שאותם נסדר בצורת עיגול על צלחת למראה צבעוני ויפה. כאשר הפשטידה מתקררת מעט ומתייצבת נוכל להגיש.
פשטידה מתוקה וכתומה
כל פשטידה שנרצה להכין, אפשר לבחור להכין בתבנית שקעים של מאפינס כך שתיראה מושכת ומגרה יותר גם עבור הילדים. הפשטידה הכתומה הזו מתקתקה ובריאה, וכדאי להכין אותה בתבנית מאפינס ולהגישה לצד סלט עגבניות שרי צבעוני עם בזיליקום ומוצרלה. נגרד בטטה, גזר ודלעת לתוך קערה גדולה. נוסיף לקערה ביצים, קמח, גבינת פרמז'ן מגורדת וקוביות גבינת בולגרית קטנות. נטבל במעט מלח, הגבינה הבולגרית מלוחה גם היא, ופלפל. נשמן בספרי שמן את השקעים בתבנית ונמזוג לכל שקע מהתערובת. אפשר למלא את השקעים כמעט עד הסוף מכיוון שהפשטידה לא תופחת. נאפה כחצי שעה עד ארבעים דקות עד שהמאפינס משחימים מעט, נוציא ונגיש עם סלט טרי.
פשטידות מצוינות לכל ארוחה. אם נרצה ארוחה מלאה ומשביעה לשעת הצהריים, נכין קיש עם בצק ולצידו סלט מושקע של ירקות, גבינות, גרעינים ורוטב עשיר ונקבל ארוחה נהדרת. פשטידה קלה ופשוטה לצד כמה ירקות חתוכים יכולה להיות ארוחת ערב קלילה שאינה מכבידה לפני השינה. גם אם נגיע הביתה ונרצה ארוחה מהירה, פשטידה היא הפתרון האולטימטיבי. ערבוב של כמה ירקות וגבינות, ואפייה קצרה בתנור יפיקו לנו ארוחה חמה וטעימה. כמו כן, תמיד תוכלו לארח חברים ובני משפחה ולהגיש להם את מיטב הפשטידות מעשה ידיכם לצד ירקות טריים, פלטת גבינות, בקבוק של יין טוב ואווירה מצוינת.
