איך מכינים את עוגת המייפל המושלמת | השף הלבן

איך מכינים את עוגת המייפל המושלמת? קונדיטורית מפרטת

החוק הראשון של עוגת מייפל – פשוט תכינו עוגת מייפל. אל תתנו לטיפים לבלבל אתכם, מדובר בעוגה בחושה שכולם יכולים להכין, ואפשר אפילו להפוך אותה לפרויקט עם הילדים. שטפו ידיים, הכינו את המצרכים (כדאי לפני הכל לוודא שיש לכם מייפל) – ואנחנו מתחילים.

מאת: ענבר יוסף

עוגת מייפל היא עוגה בחושה, שהבסיס שלה הוא הקצפה יציבה, ועליה מוסיפים אגוזים. את המייפל משלבים רק בסיום האפייה. זו עוגה בסיסית שיכולה לשמש למגוון מטרות.

עיקרון 1 לעוגת מייפל – שמנו את התבנית

גם אם מדובר בתבנית טפלון או תבנית חד פעמית, אל תתפשרו על השימון, מפני שהוא ישדרג את ההגשה ואת החיתוך במידה רבה. אני מעדיפה ספריי שמן, אך גם שימון קלאסי בחמאה או במברשת טבולה בשמן יכולים לעבוד מצוין.

עיקרון 2 לעוגת מייפל מוצלחת – לא חייבים להשתמש במייפל כהמתקה יחידה

לדעתי, עוגת מייפל היא עוגה נפלאה בגרסה הקלאסית שלה – עם מייפל כמובן. אפילו בבלילה עצמה אני משלבת כף מייפל, כדי שטעם המייפל ישתלב בעוגה עצמה. עם זאת, קיימות עוד מגוון שיטות המתקה ששווה להכיר:

1. סילאן (סירופ תמרים):

יתרון: טעם עשיר, מקור טבעי לסיבים ומינרלים.

חיסרון: עלול להשפיע על צבע העוגה וגם על המרקם שלה. כדאי לזכור גם שיש כאלה שלא מתחברים לטעם שלו.

2. אגבה:

יתרון: מתוק יותר מסוכר, עם אינדקס גליקמי נמוך יחסית.

חיסרון: יש מי שלא אוהבים את הטעם הייחודי.

3. סטיביה:

יתרון: ללא קלוריות, טבעית, מתאימה לסוכרתיים.

חיסרון: יש לה טעם לוואי מריר, וקשה לאפות איתה בלי להוסיף טעמים אחרים שיסוו את טעם הלוואי.

4. מולסה:

יתרון: עשירה במינרלים, מעניקה טעם עמוק ומורכב.

חיסרון: טעם חזק שעלול להשתלט, מוסיפה לחות שעלולה להשפיע על המרקם.

5. סוכר קוקוס:

יתרון: אינדקס גליקמי נמוך יותר מסוכר רגיל, עשיר במינרלים.

חיסרון: יקר יותר מסוכר רגיל, ועלול להשפיע על טעם המאפה וצבעו.

6. דבש:

יתרון: טעם עשיר ומורכב, מכיל אנזימים ונוגדי חמצון, מוסיף לחות למאפים.

חיסרון: עלול להשפיע על מרקם העוגה.

טיפ! אם אתם מחפשים

7. סוכר דמררה:

יתרון: טעם עשיר יותר מסוכר לבן, מכיל כמות קטנה של מינרלים, מוסיף צבע וארומה למאפים.

עיקרון 3 לעוגת מייפל מוצלחת –  הקצפה יציבה

הקצפה מוקדמת היא תנאי הכרחי לעוגה מושלמת. או במילים אחרות – אם לא מקציפים היטב, העוגה תקרוס.

ככה תקציפו בצורה הטובה ביותר:

  1. הביצים צריכות להיות בטמפרטורת החדר
  2. ההקצפה תיעשה במהירות גבוהה
  3. מוסיפים את הסוכר רק אחרי שמתחילה להיווצר קציפה ראשונית, וכל הביצים כבר משולבות בבלילה

עיקרון 4 לעוגת מייפל מוצלחת – אגוזים זה החיים

אגוזי מלך הם הבחירה המועדפת עליי עבור עוגת מייפל. אפשר לשלב גם פקאנים, אם אוהבים. אם אתם רוצים להוסיף אקסטרה קראנצ'יות – השתמשו באגוזים קלויים. קצצו אותם ושלבו בעוגה, והם יעברו קלייה נוספת באפייה. כך האגוזים מקבלים טעמים מקורמלים ומוסיפים גם טעם חדש ומיוחד.

עיקרון 5 – הברשה נדיבה

סיימתם לאפות? אל תמתינו. שלפו את העוגה מהתנור והברישו אותה במייפל, עם מברשת סיליקון שאיתה מברישים מאפים בחלמון. ואל תחסכו במייפל – העוגה תספוג את המייפל היטב. אפשר להבריש, לחכות לספיגה, ולחזור בזריזות להברשה שנייה – כל עוד העוגה חמה.

עוגת מייפל פרווה? אין בעיה

חלק מהמתכונים משלבים שמנת מתוקה או חמוצה, אבל בהחלט אפשר להמיר אותם במיץ תפוזים וליהנות מעוגה תפוזית שהיא פרווה.

זו עוגת בסיס נפלאה, שאפשר לשלב בה אגוזים ומייפל, אבל גם עובדת מעולה עם דבש, תפוז וכן קינמון שמשתלב מעולה עם כל אלו.

התיבול האולטימטיבי לעוגת מייפל

אני אוהבת את עוגת המייפל הקלאסית עם קצת קינמון, אבל רבים מעדיפים וריאציות יצירתיות לתיבול:

קינמון: בחירה קלאסית שאני תמיד משלבת

אגוז מוסקט: מעט ממנו יכול להוסיף המון. אבל תזכרו להיות עדינים, כי יש לו טעמים חזקים

קפה: יש מי שמוסיפים נס קפה לבלילה, כי היא מוסיפה עומק לטעם. זו לא אחת התוספות שאני בוחרת לשלב בעוגת המייפל שלי, אבל היא בהחלט בחירה פופולרית.

 

תיהנו מהמתיקות שלה, ואל תפחדו להתנסות

 

אני מעדיפה את עוגת המייפל שלי קלאסית, ולא משלבת איתה קצפת (וכמו שכבר כתבתי – גם על תוספת הקפה הנמס לבלילה אני מוותרת), אבל האמת היא שרוב האנשים אוהבים עוגת מייפל, לא משנה מה. אם אתם הרפתקנים אז כדאי לספר לכם שקיימת גם עוגת מייפל עם קרם מסקרפונה ותאנים, רק אל תשכחו להקציף, אם אתם רוצים תוצאה מהסרטים.

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.