בייגל ב-5 מצרכים – בלי לישה, בלי התפחה | נפוליאון תנובה

מתכון לבייגל ב-5 מצרכים ללא לישה וללא התפחה

בייגלים טריים, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ – בלי שמרים, בלי זמן המתנה ובלי להתאמץ. כל מה שצריך זה 5 מרכיבים פשוטים שיש בכל בית וקצת רצון לביס מושלם. מושלם לבוקר, לערב או לאירוח.

מאת: רובי מיכאל
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לבייגל ב-5 מצרכים ללא לישה וללא התפחה
צילום: רובי מיכאל עיצוב: רובי מיכאל

המרכיבים ל 4 מנות:

מצרכים:
  • 500 גרם קמח תופח או קמח לבן / כוסמין + שקית אבקת אפייה - 10 גרם
  • גביע גבינה נפוליאון בטעם שאוהבים - 225 גרם
  • מים בכמות של גביע נפוליאון - 250 מ״ל
  • כפית מלח
לציפוי:
  • קערה מלאה במים
  • שומשום, קצח, מלח גס או מיקס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.

  • 02.

    בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת בצק דביק ולא אחיד.

  • 03.

    לקערה אחת נכניס שומשום או כל ציפוי אחר שרוצים ובקערה עמוקה נוספת שופכים מים קרים.

  • 04.

    בעזרת ידיים רטובות קורצים חתיכה של בצק, מכדררים לכדור, מועכים במעט לצורה של דיסקית ואז יוצרים חור.

  • 05.

    את הבייגל טובלים במים ומיד מעבירים לציפוי בשומשום משני צדדים.

  • 06.

    מניחים במגש מרופד נייר אפייה וממשיכים להכין סה״כ 4 בייגלים חשוב בין אחד לשני להרטיב שוב את הידיים.

  • 07.

    מכניסים לתנור למשך שעה בדיוק.

  • 08.

    מוכן! מוציאים מהתנור לצינור של 15 דק׳ - ממליץ לכסות במגבת נקייה בזמן המנוחה.

  • 09.

    כל מה שנשאר זה למרוח מה שאוהבים ובתאבון!

  • 10.

    סלט ביצים, סלמון מעושן, סלט טונה, ביצת עין. אבוקדו ואפילו שוקולד למריחה.

הכנת? כאן מדרגים
(20)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.