תפוחי אדמה ברוטב
בתור תוספת או בפני עצמה, המנה הזו ממכרת
המרכיבים ל8 מנות:
- 6 תפוחי אדמה גדולים
- 1.5 רסק עגבניות גדול
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- פלפל
- מלח
- כמון
- זעתר
- כורכום
- גבינה מגורדת של השף הלבן
- שמן זית
- בין רבע לחצי קנקן מים
הוראות הכנה:
-
01.
מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לשניים במקבילם מדליקים את האש ומחממים שמן זית על מחבת.
-
02.
מכינים בכוס בצד כורכום וזעתר ואחרי שהשמן רותח במחבת מתבלים את תפוחי בתערובת שבכוס ומכניסים למחבת לטיגון למשך 15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בזמן שהתפוחי אדמה במחבת קוצצים את שיני השום ואת הבצל במקביל שמים סיר על האש ובתוכו שמן זית מחכים שהשמן יירתח ומכניסים את השום ואת הבצל לטיגון למשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
אחרי 5 הדקות האלה מחכים שתפוחי האדמה יהיו מוכנים ואחרי זה מכניסים אותם לסיר יחד עם הבצל והשום נותנים עוד 2 דקות ואז מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים טוב טוב.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את המלח, פלפל, כמון וממשיכים לערבב אחרי זה מוסיפים מים ונותנים לזה לעמוד כ-15-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה, שתפוחי האדמה במצב זה מוסיפי כ-3 כפות של גבינה לתוך הסיר ברותח עד שהגבינה נמסה. הצעה להגשה: אחרי ששמים את תפוחי האדמה בצלחת אפשר וכדי להוסיף מנה נכבדת של עוד גבינה על תפוחי האדמה זה משפר את המנה
טיימר מופעל