המרכיבים ל8 מנות:
- תפוח אדמה
- חלב
- חמאה
- גבינה צהובה מגורדת
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות.
-
02.
מניחים את פרוסות תפוחי-האדמה בתבנית עמוקה.
-
03.
מחממים 3 כוסות חלב ומיסים לתוך החלב חבילת חמאה, מוסיפים מלח ופלפל, בוחשים עד התחלת הרתיחה ושופכים את החלב והחמאה המוקרמים מעל תפוחי האדמה.
-
04.
מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת בנדיבות ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך שעה וחצי עד שהחלק העליון הופך להיות "גראטה", שזה אפוי ושרוף מעט בתנור.
הכנת? כאן מדרגים