פולנטה טבעונית עם פטריות מוקפצות שאתם חייבים לנסות! | השף הלבן

פולנטה טבעונית עם פטריות מוקפצות

הגרסה הטבעונית טעימה ומפנקת לא פחות מהמקור, במיוחד כשהיא מוגשת עם טופינג זהוב וטעים של פטריות מוקפצות. מתכון חרפי וטעים של אולגה טוכשר

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
פולנטה טבעונית עם פטריות מוקפצות
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 2-3:

  • 240 מ"ל (1 כוס) משקה סויה לייט תנובה ALTERNATIVE
  • 360 מ"ל (1.5 כוסות) מים או ציר ירקות
  • 150 גרם (1 כוס) פולנטה אינסטנט
  • ½ כפית מלח, או לפי הטעם
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 2-3 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
  • טופינג פטריות:
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או יער, חתוכות לפרוסות
  • מעט שמן לטיגון
  • מלח, פלפל שחור, מעט כמון ופפריקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים לתוך סיר את משקה הסויה לייט והמים, מערבבים ומביעים לרתיחה

  • 02.

    מוסיפים לסיר את הפולנטה ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית או כף עץ.

  • 03.

    מנמיכים את הלהבה, מתבלים, מערבבים וממשיכים לבשל תוך ערבוב כ-2-3 דקות נוספות, או עד שהפולנטה מסמיכה. אם היא מסמיכה מדי, אפשר לדלל אותה בעזרת קצת מים או משקה סויה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מכבים את הלהבה, מוסיפים את שמרי הבירה ומערבבים.

  • 05.

    במקביל מקפיצים במעט שמן את הפטריות עד שהן מתחילות להזהיב. מתבלים ומערבבים.

  • 06.

    מגישים את הפולנטה עם הפטריות המוקפצות.

  • 07.

    שומרים בכלי אטום במקרר.

הידעת?

תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. אחת המנות שקיבלו גרסה טבעונית נהדרת היא הפולנטה האיטלקית. אם זה מסקרן אתכם, קבלו מתכון נהדר שישכיח מכם שבכלל יש פולנטה בשרית. הגרסה הטבעונית טעימה ומפנקת לא פחות מהמקור, במיוחד כשהיא מוגשת עם טופינג זהוב וטעים של פטריות מוקפצות. מתכון חרפי וטעים של אולגה טוכשר

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.