תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים | השף הלבן

תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים – תוספת חגיגית לחג

תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים – תוספת חגיגית לחג בגרסה הטבעונית

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תחתיות ארטישוק ממולאות בטופו ופירות יבשים
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד

המרכיבים ל8:

  • 1 חבילת תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט" (400 גרם)
  • 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 כוס משמשים יבשים
  • 1/2 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 1 בטטה בינונית, קצוצה גס
  • 1 כף שמן קנולה
לרוטב:
  • 1 כף שמן קנולה
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מים לכיסוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת קטנה מטגנים עד להזהבה 2 בצלים קצוצים עם קורט מלח. משתמשים במחצית מהכמות למילוי תחתיות הארטישוק ואת המחצית השנייה שומרים בצד לרוטב.

  • 02.

    במעבד מזון שמים טופו מתובל בסגנון פרובנס, אגוזי מלך, משמשים מיובשים, פטרוזיליה, בטטה ומחצית מכמות הבצל המטוגן. מעבדים מספר דקות לתערובת חלקה ומשחתית.

  • 03.

    יוצרים מהתערובת מעין קציצות כדוריות וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק, מהדקים היטב.

  • 04.

    בסיר בגודל מתאים מניחים את מחצית הבצל המטוגן ששמרנו בצד, גבעולי סלרי קצוצים, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מסדרים את תחתיות הארטישוק הממולאות בשכבה אחת ומוזגים מים עד לכיסוי של כ-3/4 מגובה הארטישוקים הממולאים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה 45-50 דקות. במהלך הבישול יש להרטיב מידי פעם את הארטישוקים ברוטב.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)