סלקים וחצילים קלויים עם גבינה בולגרית למריחה בטעם צזיקי ובצל ירוק
הסלקים והחצילים קלויים, הגבינה הבולגרית בטעם צזיקי מוסיפה טעם ופינוק – והרי לכם מנה משגעת!
המרכיבים ל4-6:
- חצי ק"ג מלח גס
- 1/2 שקית (400 גרם) סלק אדום, שלם וקלוף, מוקפא
- 2 חצילים
- 1 חבילה בולגרית למריחה 5% בטעם צזיקי של "פיראוס"
- 2 גבעולי של בצל ירוק, שטופים
- שמן זית
- מלח אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מחצי לימון
- להגשה: לחם משובח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. מפזרים את המלח הגס בגובה אחיד על גבי הניירות ומניחים עליו את הסלקים. כשהתנור חם מכניסים למשך שעה וחצי. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, קולפים וחותכים לשמיניות או לקוביות גדולות. מסדרים על גבי צלחת הגשה רחבה.
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות, שמים חצילים על גבי תבנית תנור מרופדת בשני ניירות אפייה וקולים את החצילים במשך חצי שעה או עד שהקליפה משחירה לחלוטין ובשר החציל רך לחלוטין. מוציאים ומצננים. עם תום הצינון מעבירים את בשר החציל למסננת, להגרת נוזלים.
-
03.
"קורעים" את בשר החציל לחתיכות קטנות ומפזרים על גבי צלחת ההגשה, בינות לפיסות הסלק.
-
04.
מפזרים תלוליות קטנות מהגבינה הבולגרית בטעם צזיקי בין הירקות הקלויים.
-
05.
קוצצים את החלק הירוק של גבעולי הבצל ומפזרים מעל הירקות והגבינה.
-
06.
מזלפים שמן זית בנדיבות ומיץ מחצי לימון, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור ומגישים למרכז השולחן עם כיכר לחם.