מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה | השף הלבן

מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה

הגבינה הצפתית העדינה מקבלת פרשנות חדשה בעזרת הטעמים הים־תיכוניים העזים הנלווים – ארטישוק וזיתים

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה

המרכיבים ל8 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • ½ כיכר (100 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5% שומן פיראוס פרוסה דק
  • ½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 שקית ( 400 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט, מופשרות ופרוסות דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הארטישוק וצולים עד שהנוזלים מתאדים והפרוסות מזהיבות. מצננים.

  • 02.

    מערבבים את הארטישוק עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)