מזט ארטישוק, צפתית וזיתי קלמטה
הגבינה הצפתית העדינה מקבלת פרשנות חדשה בעזרת הטעמים הים־תיכוניים העזים הנלווים – ארטישוק וזיתים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- ½ כיכר (100 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5% שומן פיראוס פרוסה דק
- ½ כוס זיתי קלמטה מגולענים
- מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
- 2 כפות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 שקית ( 400 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט, מופשרות ופרוסות דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית במחבת על להבה גבוהה. מוסיפים את הארטישוק וצולים עד שהנוזלים מתאדים והפרוסות מזהיבות. מצננים.
-
02.
מערבבים את הארטישוק עם שאר החומרים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מניחים לחצי שעה לספיגת טעמים לפני ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים