כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב "יוגורט" סויה | השף הלבן

כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב "יוגורט" סויה

מנה ראשונה טבעונית, אלגנטית ורעננה

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרישה צלויה בשום ולימון, ברוטב
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4:

  • מלח, פלפל לבן
  • מים לפי הצורך
  • להגשה: בצל ירוק קצוץ או עירית קצוצה
  • 4 כרישות עבות או 8 דקות, החלק הבהיר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת קליפת לימון
  • 4 כפות מים
  • 5 שיני שום חצויות
  • מלח, פלפל
לרוטב:
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
  • 1 כפית חרדל
  • 1 שן שום כתושה

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הכרישות למקטעים של 6-7 ס"מ. חותכים כל מקטע לאורכו ל-

  • 02.

    טורפים את מרכיבי הרוטב בקערית. מוסיפים מים עד דרגת הסמיכות הרצויה.

  • 03.

    מחממים במחבת שמן, מיץ וקליפת לימון, מים, שום, מלח ופלפל עד רתיחה. מצרפים את הכרישות, מכסים ומבשלים כ 15 דקות עד שהן מתרככות. מערבבים מידי פעם. מסירים את המסה ומאפשרי לנוזלים להתאדות ולכרישות להשחים מעט.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מעבירים לצלחת הגשה, מזלפים רוטב, בוזקים בצל ירוק או עירית קצוצה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.