כרובית צלויה בתנור עם רוטב לאבנה ועשבי תיבול
מתכון נהדר ועשיר בטעמים לכרובית שלמה אפויה בתנור ברוטב גבינת לאבנה. הכנה קלה ותוצאה מושלמת!
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 כרובית שלמה, שטופה וללא העלים הירוקים
- 1/3 כוס שמן זית + להגשה
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- ½ כף אבקת פלפל צ'ילי גרוס
- 1 עלה דפנה
- גבינת לאבנה 5% של פיראוס
- צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
במקביל, ממלאים סיר גדול עם 8 כוסות מים, שמן זית, מיץ לימון, אבקת פלפל צ'ילי גרוס ועלה דפנה ומביאים לרתיחה.
-
03.
מניחים בזהירות את ראש הכרובית במים הרותחים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך 15-20 דקות. מדי פעם הופכים את הכרובית לבישול אחיד.
טיימר מופעל
-
04.
בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הכרובית מהמים הרותחים ומניחים בתבנית. צולים את הכרובית בתנור 30-40 דקות, עד שהיא צלויה היטב ומקבלת גוון שזוף עמוק.
טיימר מופעל
-
05.
בקערה, מניחים את גבינת הלאבנה עם 1/3 כוס מים. מערבבים היטב לגבינה במרקם נוזלי.
-
06.
מעבירים את הכרובית לצלחת הגשה, יוצקים מעל את הלאבנה הנוזלית ומפזרים מעל עלי פטרוזיליה. מזליפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל מגישים מיד.