כרובית צלויה בתנור עם רוטב לבנה ועשבי תיבול | השף הלבן

כרובית צלויה בתנור עם רוטב לאבנה ועשבי תיבול

מתכון נהדר ועשיר בטעמים לכרובית שלמה אפויה בתנור ברוטב גבינת לאבנה. הכנה קלה ותוצאה מושלמת!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית צלויה בתנור עם רוטב לאבנה ועשבי תיבול
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 כרובית שלמה, שטופה וללא העלים הירוקים
  • 1/3 כוס שמן זית + להגשה
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ כף אבקת פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 עלה דפנה
  • גבינת לאבנה 5% של פיראוס
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית שלו ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    במקביל, ממלאים סיר גדול עם 8 כוסות מים, שמן זית, מיץ לימון, אבקת פלפל צ'ילי גרוס ועלה דפנה ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מניחים בזהירות את ראש הכרובית במים הרותחים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד לריכוך 15-20 דקות. מדי פעם הופכים את הכרובית לבישול אחיד.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הכרובית מהמים הרותחים ומניחים בתבנית. צולים את הכרובית בתנור 30-40 דקות, עד שהיא צלויה היטב ומקבלת גוון שזוף עמוק.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    בקערה, מניחים את גבינת הלאבנה עם 1/3 כוס מים. מערבבים היטב לגבינה במרקם נוזלי.

  • 06.

    מעבירים את הכרובית לצלחת הגשה, יוצקים מעל את הלאבנה הנוזלית ומפזרים מעל עלי פטרוזיליה. מזליפים מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(2)