ירקות מוקפצים על קרם בסגנון לאבנה | השף הלבן

ירקות חורף מוקפצים בלימון על קרם בסגנון לאבנה

מנה ראשונה מרשימה וצבעונית שללא ספק תפתח את התיאבון

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 3:

לקרם:
  • 1 גביע סויה תנובה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית שמן זית
  • מיץ סחוט טרי מ-1/2 לימון קטן
  • 1/2 כפית תבלין זעתר
  • פלפל שחור גרוס טרי
לירקות:
  • חופן גדול (כ-100 גרם) אפונת שלג
  • 1 צרור (כ-120 גרם) בוק צ'וי
  • 1/2 חבילה (כ-80 גרם) פטריות שימאג'י
  • כ-1/4 כוס ציר ירקות או מים
  • 1 שן שום פרוסה דק
  • 1 פלפל צ'ילי קטן, פרוס דק
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מעט מלח
להגשה:
  • קליפת לימון מגורדת
  • עלי נענע טריים
  • חופן גפרורי שקדים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    - מרתיחים מים בסיר קטן ומכינים קערה עם מי קרח.

  • 02.

    - מנקים את קצוות האפונה וחולטים למשך כדקה במים הרותחים, עד שהאפונה מתרככת מעט והצבע הופך ירוק עמוק. מעבירים למי הקרח לעצירת הבישול.

  • 03.

    - מפרידים את עלי הבוק צ'וי, שוטפים היטב וחותכים לאורך לרצועות עבות. אם יש רצועות ארוכות מאד אפשר לחצות אותן.

  • 04.

    - חותכים את הקצה התחתון של הפטריות ומפרידים ביניהן.

  • 05.

    - מערבבים בקערה את חומרי הקרם. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול. מעבירים למקרר.

  • 06.

    - יוצקים שמן לווק או מחבת גדולה ומניחים בו את השום והצ'ילי. מחממים מעל להבה גבוהה תוך ערבוב, עד שהם מעלים ריח.

  • 07.

    - מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ כשתי דקות. מוסיפים בהדרגה מעט נוזל במידת הצורך.

  • 08.

    - מוסיפים את האפונה החלוטה ומקפיצים דקה נוספת. מוסיפים את רצועות הבוק צ'וי, מיץ לימון ומלח ומקפיצים-מערבבים עוד דקה או שתיים, עד שהירקות רכים אך עדיין נגיסים. מסירים מהאש.

  • 09.

    - משטחים על כל צלחת כ-4 כפות מהקרם ומניחים במרכז ירקות מוקפצים. מפזרים קליפת לימון מגוררת, שקדים קלויים ועלי נענע טריים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.