מתכון גלילת פלפל צלוי עם גאודה ותרד | השף הלבן

גלילת פלפל צלוי עם גאודה ותרד

גלילת פלפל אדום צלוי עם גבינת גאודה ותרד

מאת: קובי פרסול
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילת פלפל צלוי עם גאודה ותרד

המרכיבים למנות 6:

לרכישה >>
  • תפוז 1
  • 3 פלפלים אדומים גדולים מבריקים וחלקים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חומץ בלסמי
למילוי:
  • 150 גרם פתיתי גאודה עמק
  • חופן גדול של עלי תרד טריים נקיים מגבעולים ושטופים
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 1/4 כוס יין לבן
  • מלח
  • פלפל
  • קורט אגוז מוסקט
  • 10 זיתי קלמנטה מגולענים קצוצים
  • חופן עלי בייבי

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: 

  • 02.

    צולים את הפלפל בגריל התנור כ-15 דקות לערך עד שמתרכך מעט ומשנה את צבעו (הופכים את הפילפל מדי פעם בזמן הצליה כאשר צידו האחד מתחיל להתרכך).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מעבירים ל-10 דקות לשקית ניילון מרשרשת.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    קולפים את הפלפלים ומסלקים את כל הגרעינים. חותכים את הפלפלים לשניים באמצע.

  • 05.

    מניחים כל חצי פלפל על קרש העבודה - צד העור מלמטה כדי שיהיה נוח לגלגול.

  • 06.

    על הצד הפנימי בוזקים מלח פלפל ויוצקים מעט בלסמי ושמן זית.

  • 07.

    קוצצים בינוני את עלי התרד.

  • 08.

    במחבת המחומם על להבה גבוהה ממיסים את החמאה ומוסיפים את עלי התרד ומיד מתבלים במלח, פלפל, מוסקט ויין.

  • 09.

    מערבבים בכף עץ. מאדים ל-3 דקות ומצננים על צלחת. אין צורך לאדות את התרד לריכוך מלא כי הוא יאבד מטעמו וצבעו.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    על כל פלפל בשליש הקרוב אלינו מניחים לרוחב כמות של 2 כפיות לערך מהתרד ומעל מפזרים מהגאודה ומהזיתים.

  • 11.

    מגלגלים כל פלפל היטב תוך הידוק ע"י האצבעות - מונח על צד סוף הגלגול.

  • 12.

    מניחים בצלחת (בעזרת הרמה זהירה עם סכין) על מס עלי בייבס שטפטפנו עליהם ממיץ התפוז.

  • 13.

    מגישים בליווי קרקרים. 

הכנת? כאן מדרגים
(61)