גירוס – שיפודי ירקות על פרוסות בולגרית

גירסה צמחונית לשיפודים: ירקות צלויים על פרוסות בולגרית על פיתה קלויה. ארוחת ערב אחרת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גירוס - שיפודי ירקות על פרוסות בולגרית
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 זוקיני חתוך לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1 בצל סגול קלוף חתוך לקוביות
  • 1 בטטה חתוכה לקוביות
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינה בולגרית 5% פיראוס, פרוסה לפרוסות
להברשה:
  • 2 כפיות שום יבש טחון או 5 שיני שום כתושות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • להגשה: 2-3 פיתות פתוחות
גודל תבנית: פלאנצ'ה או מחבת פסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הירקות בקערת זכוכית. מערבבים את מרכיבי ההברשה, יוצקים חצי מהכמות על הירקות ומערבבים כך שכל הירקות יצופו. מכניסים למיקרו ל 5 דקות, מוציאים, מערבבים ומכניסים לעוד 5 דקות עד שהבטטה מתרככת (אך לא רכה ממש) ואפשר לנעוץ בה מזלג. אם לא רוצים להשתמש במיקרו מאדים את הירקות כ 12 דקות עד ריכוך חלקי.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    משחילים את הירקות על שיפודים. מברישים אותם ואת הפיתות הפתוחות וצולים על פלנצ'ה או מחבת פסים כ 10 דקות מכל צד עד שהירקות צרובים ורכים. במהלך הצלייה מניחים סיר כבד על הירקות המשופדים כדי להדק אותם אל הפלנצ'ה או המחבת. צורבים גם את חצאי הפיתות 2-3 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 03.

    מניחים על כל חצי פיתה 2 פרוסות בולגרית ומעל 2-3 שיפוד ירקות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.