אורז ירוק עם שקדים קלויים
רחלי קרוט משתפת אותנו במתכון לאורז חגיגי לפסח בתוספת עשבי תיבול רבים ועוד דברים טובים
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט
המרכיבים ל4-6:
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול קלוף
- 2 זוקיני או קישואים
- 1 כוס אורז (יסמין או בסמטי)
- 15-20 עלי נענע
- 1/4 שקית אפונה עדינה קפואה
- 1/2 צרור עלי כוסברה
- חופן עלי שמיר
- 1/4 צרור עירית
- 1/3 שקית פול ירוק קפוא ללא קליפה
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור או לבן
- 1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
- 1/2 כוס שקדים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות וקוצצים את עשבי התיבול דק.
-
02.
בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
-
03.
מוסיפים את הזוקיני וממשיכים לטגן עוד 3-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את האורז, כל עשבי התיבול, האפונה והפול ומערבבים.
-
05.
מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומנמיכים את האש להכי נמוכה. סוגרים עם מכסה.
-
06.
מבשלים במשך 20 דקות ולאחר מכן סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
בינתיים קולים את השקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים.
-
08.
מפזרים את השקדים על האורז ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים