קולפי מנגו (גלידה הודית)
בואו ללמוד להכין את הגלידה האהובה בהודו. מתכון קליל וטעים
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
- 2 מנגו בשלים, קלופים וללא הגרעין
- 1 כוס שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 1 כוס חלב 3% "תנובה"
- 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
- 1/4 כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת יבשה
הוראות הכנה:
-
01.
מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר נצמד כך שהוא גולש מעבר לדפנות.
-
02.
מניחים את פרוסות המנגו בקערה של מעבד מזון ומעבדים לרסק.
-
03.
בסיר בינוני, מניחים את השמנת המתוקה והחלב ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים.
-
04.
מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר ומקציפים עד להסמכה, כ-15 דקות. מקפלים לתערובת את רסק המנגו והשקדים הקלויים.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא למשך הלילה.
-
06.
מוציאים את הקולפי מהמקפיא כ-10 דקות לפני ההגשה. הופכים את התבנית על גבי צלחת הגשה, מסירים את הניילון הנצמד ופורסים לפרוסות עבות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים