נפוליאון של קרם ברולה
מכינים את הקרם ברולה יום לפני ההגשה.
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק (באורך 35 ס"מ לפחות):
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס תורכי 'מעדנות', מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 1 שקית (200 גרם) אבקת סוכר
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1/3 כוס חלב
- 7 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה את השמנת והחלב. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים לפחות 10 דקות במקרר.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני - גבוה (190 מעלות).
-
03.
מקציפים בקערה את החלמונים והסוכר כדקה, עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים את תערובת החלב והשמנת, ואת תמצית הווניל ומערבבים היטב.
-
04.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים את הבלילה דרך מסננת אל התבנית. ממלאים תבנית גדולה יותר בכוס וחצי מים ומניחים עליה את התבנית עם הבלילה.
-
05.
אופים 50 דקות. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לפחות ל- 6 שעות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים את התנור לחום גבוה (210 צ). זורים מעט אבקת סוכר על משטח עבודה, ופורשים עליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל- 2, זורים מעל כל מלבן בצק מחצית מכמות אבקת הסוכר, ומרדדים מעט כדי שאבקת הסוכר לא תתפזר. מגלגלים את הבצק ל- 2 רולדות מהצד הצר יותר של המלבן.
-
07.
מחלקים כל רולדה ל-12 פרוסות. זורים אבקת סוכר על משטח עבודה, מרדדים כל פרוסה לאליפסה דקה בעובי של כ- 2 מ"מ.
-
08.
מניחים את הפרוסות המרודדות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מניחים מעל נייר אפייה ועליו תבנית נוספת. אופים כ- 8 דקות, מורידים את התבנית העליונה וממשיכים לאפות 3 דקות נוספות, עד להזהבה. מצננים.
טיימר מופעל
-
09.
הרכבת המנה: מפרידים בעזרת סכין את קצוות הקרם מדפנות התבנית והופכים אותו על קרש חיתוך. מחלקים ל- 8 מלבנים. מניחים על צלחת הגשה פרוסת בצק, מעל מלבן קרם ברולה, מעל פרוסת בצק נוספת, מעל מלבן קרם נוסף ומסיימים בפרוסת בצק. מעטרים במעט אבקת סוכר ומגישים מיד. * למתכון פרווה ניתן להחליף את השמנת והחלב ב- 1/3 2 כוסות חלב סויה.