מצות בקרמל ושוקולד

מצה כזאת עוד לא אכלתם! מתכון חטיף מצות בתנור עם תערובת קרמל ביתית, שוקולד מומס ואגוזי פקאן קצוצים – הנשנוש המושלם לפסח הקרוב

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מצות בקרמל ושוקולד
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 2 מצות:

  • 2 מצות
  • ½ כוס סוכר חום כהה
  • 100 גרם חמאה
  • 80 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ דק דק
  • ½ כוס אגוזי פקאן קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל200 מעלות.

  • 02.

    מרפדים היטב תבנית תנור בנייר כסף ועליו מניחים נייר אפייה.

  • 03.

    מסדרים את המצות על תבנית התנור, צמודות אחת לשניה.

  • 04.

    בסיר קטן שמים את החמאה והסוכר ומביאים לסף רתיחה. מבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה, סמיכה ובצבע ענברי עמוק. מורידים מהאש, שופכים את הקרמל על המצות ומפזרים באופן שווה בעזרת מרית. מכניסים לתנור החם ל 5 דקות עד שהקרמל מבעבע ומשחים. זהירות - לא לשרוף! יש לעמוד ליד התנור ולהשגיח. 

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 05.

    מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את השוקולד. ממתינים כשתי דקות שהשוקולד ימס ושוב בעזרת מרית מורחים אותו באופן אחיד על גבי הקרמל.

  • 06.

    מפזרים את האגוזים בצורה אחידה.

  • 07.

    מצננים במקרר כחצי שעה וחותכים בעזרת סכין גדולה וחדה לחתיכות. שומרים בקירור בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(36)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.