מתכון חטיף מצות, שוקולד וקרמל | השף הלבן

חטיף מצות, שוקולד וקרמל

חטיף מצות, שוקולד וקרמל

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חטיף מצות, שוקולד וקרמל
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 10-12 מנותתבנית מרובעת:

  • 4-6 מצות
  • 200 גרם חמאה של תנובה
  • 1 כוס סוכר חום
  • מלח ים
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב, קצוץ
  • אגוזי לוז, קלופים, קלויים וקצוצים
  • תוספות לבחירה: אגוזי מלך, פיסטוקים, אגוזי לוז, שקדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 175 מעלות ומרפדים תבנית ריבועית גדולה בנייר אפייה.

  • 02.

    מרפדים את התבנית בשכבה אחידה של מצות ואם צריך, שוברים אותן כדי שיתאימו.

  • 03.

    מחממים סיר או מחבת כבדה מעל להבה בינונית. ממיסים את הסוכר והחמאה תול כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד ובזהירות רבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    יוצקים את הקרמל מעל המצות ובעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה. זורים מעל מעט מלח ים ואופים בתנור עד שהטופי מבעבע ושחום, כ-15 דקות. יש לבדוק מדי פעם שהמצות לא נשרפות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את שבבי השוקולד ממתינים 3-4 דקות, עד שהשוקולד נמס. בעזרת מרית מורחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל אגוזי לוז. מניחים להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    כשהשוקולד התקרר והתקשה (אפשר לצנן גם במקרר), שוברים אותו לחתיכות ושומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(894)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.