עוגיות סוכר צבעוניות לחנוכה
עוגיות סוכר צבעוניות וחגיגיות לחנוכה וגם ליום העצמאות
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל50 עוגיות:
- 4 כוסות קמח לאפייה
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 3/4 כוס סוכר לבן
- ¾ כוס שמן קנולה
- ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות סוכר צבעוני כחול ולבן לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית מנפים יחד קמח, סוכר ואבקת אפייה
-
02.
בקערה גדולה נפרדת מערבלים שמן, מיץ תפוזים, ביצים ואבקת וניל בעזרת מערבל חשמלי במהירות נמוכה
-
03.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים (תערובת הקמח) לקערה עם הנוזלים עד ליצירת בצק שמתחיל להתרחק מקצה הקערה
-
04.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים את הבצק למקרר למשך שעה
-
05.
מחממין תנור ל-175 מעלות
-
06.
מכינים 3 תבניות אפייה עם תרסיס שמן לאפייה
-
07.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-6 מ"מ, חותכים לצורות הרצויות (עדיף עם שבלונה) ומניחים ברווח של כ-2 ס"מ זה מזה בתבנית האפייה
-
08.
מפזרים את הסוכר הצבעוני על העוגיות ואופים במשך 15-20 עד לצבע מוזהב קל בקצוות
-
09.
מניחים להתקרר למשך 10 דקות
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים