מקרון טרמיסו – מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו
המקרון הצרפתי עם טוויסט איטלקי – 2 נשיקות שקדים-קפה ובניהן גבינת מסקרפונה. ביס של העוגיה הכי פוטוגנית עם טעמים של טרמיסו. המתכון בשלבים קלים וההצלחה מובטחת
המרכיבים ל25 מנות:
- 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
- 100 גרם (1 שקית) שקדים טחונים
- 2 כפיות קפה שחור או אינסטנט (אבקה ולא משקה)
- 75 גרם חלבונים (חלבונים מ-2 ביצים XL)
- קורט מלח
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 מיכל גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- 1 כף ליקר שקדים (לא הכרחי)
- 2 כפות מחוקות אבקת סוכר
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
- להגשה: אבקת קקאו
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים אבקת סוכר, שקדים וקפה. מעבירים דרך מסננת ונפטרים משאריות גסות.
-
02.
מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים סוכר בהדרגה. מממשיכים להקציף עד קבלת קצף חלק מבריק ויציב.
-
03.
מצרפים את התערובת המסוננת לקערת הקצף ומערבבים בעזרת לקקן בתנועות קיפול נמרצות לעיסה אחידה, מבריקה וסמיכה.
-
04.
מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ברוחב 2 ס"מ ומזלפים בתבנית מרופדת נייר אפיה עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (אם רוצים עיגולים שווים בגודלם כדאי לזלף על משטח אפיה ייעודי שמסומנים עליו עיגולים או לסמן עיגולים בעיפרון לפני הזילוף, להפוך את ניייר האפיה ולזלף ). משהים כשעה בטמפרטורת החדר.
-
05.
מחממים תנור ל 150 מעלות ואופים 11 - 12 דקות עד שהמקרונים יבשים. מצננים ומשחררים מנייר האפיה.
טיימר מופעל
-
06.
מכינים את המילוי: טורפים מסקרפונה, ליקר, וניל ואבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף.
-
07.
מתאימים זוגות זוגות של עוגיות שווות בגודלן. מזלפים תלולית קרם מסקרפונה במרכז תחתית עוגיה אחת בכל זוג ומכסים בעוגיה שניה.
-
08.
בוזקים קקאו ומגישים.
-
09.
אם מכינים מראש (עד 3 ימים מראש) שומרים לחוד את העוגיות והקרם ומרכבים לקראת ההגשה.