מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו | השף הלבן

מקרון טרמיסו – מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו

המקרון הצרפתי עם טוויסט איטלקי – 2 נשיקות שקדים-קפה ובניהן גבינת מסקרפונה. ביס של העוגיה הכי פוטוגנית עם טעמים של טרמיסו. המתכון בשלבים קלים וההצלחה מובטחת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקרון טרמיסו - מקרון קפה במילוי מסקרפונה עם בזיקה של קקאו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל25 מנות:

לעוגיות:
  • 100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
  • 100 גרם (1 שקית) שקדים טחונים
  • 2 כפיות קפה שחור או אינסטנט (אבקה ולא משקה)
  • 75 גרם חלבונים (חלבונים מ-2 ביצים XL)
  • קורט מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
למילוי:
  • 1 מיכל גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 כף ליקר שקדים (לא הכרחי)
  • 2 כפות מחוקות אבקת סוכר
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
  • להגשה: אבקת קקאו

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים אבקת סוכר, שקדים וקפה. מעבירים דרך מסננת ונפטרים משאריות גסות.

  • 02.

    מקציפים חלבונים ומלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים סוכר בהדרגה. מממשיכים להקציף עד קבלת קצף חלק מבריק ויציב.

  • 03.

    מצרפים את התערובת המסוננת לקערת הקצף ומערבבים בעזרת לקקן בתנועות קיפול נמרצות לעיסה אחידה, מבריקה וסמיכה.

  • 04.

     מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול ברוחב 2 ס"מ ומזלפים בתבנית מרופדת נייר אפיה עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (אם רוצים עיגולים שווים בגודלם כדאי לזלף על משטח אפיה ייעודי שמסומנים עליו עיגולים או לסמן עיגולים בעיפרון לפני הזילוף, להפוך את ניייר האפיה ולזלף ). משהים כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 05.

    מחממים תנור ל 150 מעלות ואופים 11 - 12 דקות עד שהמקרונים יבשים. מצננים ומשחררים מנייר האפיה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 06.

     מכינים את המילוי: טורפים מסקרפונה, ליקר, וניל ואבקת סוכר. מעבירים לשקית זילוף.

  • 07.

    מתאימים זוגות זוגות של עוגיות שווות בגודלן. מזלפים תלולית קרם מסקרפונה במרכז תחתית עוגיה אחת בכל זוג ומכסים בעוגיה שניה.

  • 08.

    בוזקים קקאו ומגישים.

  • 09.

    אם מכינים מראש (עד 3 ימים מראש) שומרים לחוד את העוגיות והקרם ומרכבים לקראת ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)