מתכון חיתוכיות דבש ואגוזים | השף הלבן

חיתוכיות דבש ואגוזים

עוגיה פריכה בבסיס ומעל חגיגה אמיתית של מגוון אגוזים טעימים במתיקות מעודנת של דבש

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חיתוכיות דבש ואגוזים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל 25 יחידות:

רכיבים:
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 0.33 כוס דבש
  • 0.5 כוס סוכר חום
  • קורט מלח ים
  • 40 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 0.5 כוס אגוזי פקאן, קלויים להזהבה במחבת יבשה
  • 1 כוס אגוזי לוז, קלויים להזהבה במחבת יבשה ומקולפים
  • 0.5 כוס פיסטוקים, קלויים להזהבה במחבת יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית ריבועית בגודל 20/20 עמוקה בנייר כסף כך שהשוליים יגלשו מעבר ומשמנים את התבנית עם מעט חמאה מומסת או שמן.

  • 02.

    חותכים מהבצק ריבוע זהה לתבנית. מניחים את ריבוע הבצק בתבנית ומהדקים. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, 15-20 דקות. מניחים לבצק להתקרר בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בסיר בינוני, מניחים את הדבש, סוכר חום וקורט מלח ומביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב לסירוגין. מבשלים את התערובת מבלי לערבב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים כ-1 דקה. מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את השקדים, אגוזים ופיסטוקים. מערבבים היטב לכיסוי.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    יוצקים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שהמילוי מבעבע, כ-12-15 דקות. מניחים להתקרר בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוציאים את המאפה יחד עם נייר הכסף מהתבנית. מסירים את כיסוי הכסף ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים.

הכנת? כאן מדרגים
(225)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.