עוגת שוקולד שכבות לפסח
במיוחד לפסח: קינוח שוקולדי מושקע וטעים של שכבות מצה עם קרם ושוקולד

המרכיבים ל כ-12 מנות/תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26:
- ½1 חבילת שוקולד מריר 100 גרם
- 5 ביצים
- 2 כפות ברנדי
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קמח מצה מנופה
- 1 כוס קוקוס
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
- 1 כפית נס קפה
- 2 מיכלי שמנת עמידה לקצפת 38% שומן
- 1 חב' אינסטנט פודינג וניל
- 3/4 כוס חלב
- שוקולד מריר
- 2 כפות חלב
- 2 כפות קוניאק
- אגוזי פקאן קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
השכבה הראשונה: מפרידים 5 ביצים לחלבונים וחלמונים.
-
02.
מוסיפים לקערה עם החלמונים 1/3 כוס סוכר ו-2 כפות ברנדי.
-
03.
מערבבים בקערה נפרדת: 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים, חצי כוס קמח מצה מנופה, חבילה וחצי של שוקולד מגורר, כפית נס קפה וכוס קוקוס.
-
04.
מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס הסוכר שנותרה.
-
05.
מאחדים את החומרים היבשים עם תערובת החלמונים ולאחר מכן מוסיפים את החלבונים המוקצפים לכל התערובת.
-
06.
משמנים את התחתית של תבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ומעבירים את התערובת לתבנית.
-
07.
מחממים את התנור לפני הכנסת התבנית. אופים את העוגה בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים את העוגה מהתנור ומחכים שהיא תתקרר, לאחר מכן מכינים רבע כוס נס קפה חם ללא חלב עם כפית גדושה של נס קפה וכפית אחת של סוכר ומרטיבים את העוגה באמצעות הקפה.
-
09.
הכנת הקרם: מקציפים את כל החומרים לקצף חזק ואחיד.
-
10.
חותכים בזהירות את העוגה לרוחבה. מורחים שכבת קרם על תחתית העוגה הראשונה ומניחים בזהירות את חצי העוגה השני מעל השכבה הראשונה של הקרם. לאחר מכן מורחים את הקרם הנותר על כל העוגה, גם בדפנות העוגה. אפשרות נוספת - אם קשה לחלק את העוגה לשני חלקים, מורחים למרוח רק שכבה אחת של קרם מעל כל העוגה.
-
11.
קישוט העוגה: מגרדים שוקולד מריר ומפזרים אותו ואגוזי פקאן קצוצים מעל העוגה. אפשרות נוספת: ממיסים את השוקולד בקערית מעל מים רותחים על הגז, ומוסיפים כף קוניאק ושתי כפות חלב. יוצקים את השוקולד המומס על העוגה.